пʼятниця, 05 липня 2013 06:48

Тимошенко відмовилася від операції в Україні

Автор: фото з сайта www.ukrgazeta.com
  46 відсотків українців вважають, що для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом необхідно звільнити Юлію Тимошенко. Такі дані дослідження Фонду ”Демократичні ініціативи” і Центру Разумкова
46 відсотків українців вважають, що для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом необхідно звільнити Юлію Тимошенко. Такі дані дослідження Фонду ”Демократичні ініціативи” і Центру Разумкова

Колишня прем'єрка 52-річна Юлія Тимошенко не хоче оперуватися в Україні. Про це повідомив Михайло Афанасьєв — керівник харківської лікарні Укрзалізниці.

Сім'я ув'язненої наполягає на операції в німецькій клініці "Шаріте".

— Немецкие врачи рекомендуют операцию в связи с ухудшением здоровья мамы и рецидивом боли в спине, связанным с грыжей, — пояснює Євгенія Тимошенко, 33 роки. — Они предлагают сделать это как можно скорее. Если такая операция не будет проведена, то невозможно предсказать дальнейшее развитие ее состояния. Оно уже критическое. Мама не может передвигаться даже с ходунками. Не исключают инвалидность. Как семья, мы считаем, что украинские врачи делают все возможное. Не сомневаемся в их профессионализме. Но понимаем, что они находятся под сильнейшим давлением. Каждый человек имеет право на выбор независимого врача. В колонии такого профессионала-медика нет.

Мама не может передвигаться даже с ходунками

Захисник Тимошенко 46-річний Сергій Власенко сумнівається, що його підзахисна дасть дозвіл на операцію в Україні:

— Я говорю з точки зору логіки і здорового глузду: як можна таким людям довіряти операцію, що пов'язана з хребтом? А раптом хтось із них за вказівкою згори закриє очі, не так поверне скальпель — і все.

Екс-прем'єр хоче оперуватися за кордоном, бо не довіряє українським лікарям, вважає політолог Андрій Золотарьов, 48 років:

— В Україні не можна довіряти не тільки лікарям, а й усій державі. Вона викликає лише ненависть. Ситуація з Тимошенко — не виняток. З погляду безпеки, Юлія Володимирівна обирає закордон. Але є юридичний казус. Українське законодавство не забороняє, але й не дозволяє такого лікування. Тому й триває торг. Влада взамін бажає не тільки євроінтеграції, а й кредитів та можливості просування на європейські ринки. Торгуватимуться ще місяць-півтора.

Коліно Януковича лікували іспанці

Після виходу з в'язниці екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко лікувався у травні в Польщі. Поновлював частково втрачений слух. Виїзд за кордон пояснив тим, що хотів дистанціюватися від української політики та стресів.

2007 року міністру внутрішніх справ Василеві Цушку в Німеччині робили операцію на серці.

Вікторові Януковичу, тоді прем'єр-міністру, 2007-го прооперували колінний суглоб у іспанській Барселоні. Там він проходив і післяопераційну реабілітацію.

Торік перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський лікував коліно за кордоном. Ушкодив його під час гри у футбол. У якій країні — невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилася від операції в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути