четвер, 27 січня 2011 02:30

Тимошенко розкритикувала "Фронт змін" і "За Україну!"

5 год. тривав допит у Генпрокуратурі лідера "Батьківщини" 50-річної Юлії Тимошенко. Після цього вона зробила кілька заяв для преси. Зокрема розповіла, що в сусідній кімнаті допитували екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

— Я чула, як Юра кричав, — каже колишня прем'єр. — У тому, що там знущаються над ним, немає ніяких сумнівів. Йому заборонили зустрічі з адвокатом. Я відчула, що ніхто на законні прохання уваги не звертає.

Натякнула, що "Фронт змін" Арсенія Яценюка і "За Україну!" В'ячеслава Кириленка є проектами Партії регіонів і отримують гроші від влади. Мовляв, тому вони на День Соборності організували окремий мітинг на Контрактовій площі.

— Партія регіонів не фінансує "За Україну!", — каже "нунсівець" 69-річний Ярослав Кендзьор. — Заява Тимошенко — в її стилі. Вона думає і діє по принципу: що безглуздіша брехня, то її легше ковтне загал. Серед національних демократів немає таких партій, які були би більше замазані дружбою з "Регіонами", як Тимошенко.

Заява лідера "Батьківщини" може свідчити про загострення конкурентної боротьби в опозиційному середовищі, вважає політолог Михайло Басараб, 33 роки:

— Рейтинги Тимошенко суттєво знизилися і не демонструють тенденцій до зростання. Юлія Володимирівна занепокоєна. Адже створення нового націонал-демократичного проекту (союз "Фронту змін", "Громадянської позиції", Європейської партії, Української народної партії "Собор", "За Україну!". — "ГПУ") буде означати, що БЮТ не зможе наростити свої електоральні кондиції. Тимошенко — певною мірою виснажений політик, який програв найважливішу президентську кампанію в своєму житті. Повернути статус одноосібного лідера опозиції буде дуже важко. Тому в неї неоднозначні політичні перспективи. Яценюк — молодший, у нього менше негативного іміджевого баласту. Він виглядає стратегічно перспективнішим за Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розкритикувала "Фронт змін" і "За Україну!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути