четвер, 11 лютого 2010 07:17

Тимошенко претендуватиме на крісло мера Києва

Тимошенко претендуватиме на крісло мера Києва

У кулуарах Верховної Ради припускають, що прем"єр Юлія Тимошенко після програшу виборів президента може включитися в боротьбу за посаду мера Києва. 30 травня відбудуться вибори до місцевих рад і разом з ними "бютівці" хочуть провести дострокові вибори мера столиці. У парламенті зареєстрували відповідну постанову.

— У поточний четвер ми розглянемо два проекти постанови, які стосуються дострокових виборів у Києві: про вибори Київради і вибори мера столиці, — каже спікер 53-річний Володимир Литвин. — Я дав відповідне доручення в комітетах підготувати ці проекти постанов, і ми винесемо їх на розгляд депутатів, щоб подивитися, чи є для цього 226 голосів.

Щодо можливості проходу Тимошенко в мери столиці не сумнівається нардеп від Партії регіонів 67-річний Олександр Стоян:

— Їй діватися нікуди, — каже. — Якщо нам вдасться створити більшість у Раді та відправити Тимошенко у відставку, вона буде простою громадянкою, навіть без депутатського мандата. А з політики вона не піде.

Кияни голосували не за Тимошенко, а проти Януковича

Тимошенко отримала на президентських виборах 65,34% голосів киян.

— Це може бути для неї привабливим варіантом (боротьба за крісло мера. — "ГПУ"), — вважає керівник Центру політичних досліджень "Пента" 51-річний Володимир Фесенко. — Однак є багато "але". Не можна ототожнювати голосування на президентських виборах з мерськими. Тут голосували не за Тимошенко, а проти Януковича. І навіть якщо будуть мерські вибори, то там можуть балотуватися Тігіпко, Кличко. Це буде розпорошення античерновецького електорату. Якщо і йти на вибори, то треба домовлятися з тим самим Тігіпком про спільну стратегію. І тут було б доцільно ухвалити закон про вибори мерів у два тури. Це підвищує вірогідність перемоги на таких виборах опонентів Черновецького.

Однак такий варіант розвитку подій малоймовірний, зазначає Фесенко. На його думку, за призначення позачергових виборів мера столиці в парламенті не набереться потрібної кількості голосів.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко претендуватиме на крісло мера Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути