Ексклюзиви
понеділок, 29 грудня 2008 17:14

Тимошенко пообіцяла посадити винних у вибуху

Уранці в суботу прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 48 років, запізнювалася на засідання уряду. Машини з мигалками перегородили обидві смуги вул. Інститутської. О 10.04 прем"єрський "мерседес" акуратно вписався у вузькі ворота між Національним банком і клубом Кабінету Міністрів.

Усі міністри в цей час уже сидять на своїх місцях у залі засідань на сьомому поверсі. Перед кожним із них стоїть сріблястий чайник із кавою. Урядовці її не п"ють — чекають, доки мине офіційна частина засідання, на якій присутні журналісти з телекамерами. Зазвичай це триває не довше ніж 10 хв.

— Преса залишиться на розгляді перших двох питань, — перемовляються працівники прес-служби Кабміну. Це на годину продовжує присутність журналістів.

Тимошенко з"являється у теплій бежевій сукні. Під грудьми вона перетягнута паском із  всипаною дрібним блискучим камінням пряжкою.

Починає з ситуації в Євпаторії. Каже, мешканці зруйнованого будинку впродовж року писали скарги до начальника управління міського господарства про те, що у підвалі зберігають газові балони.

— Люди боялися за своє життя, але цілий рік їхні заяви ігнорували, — розповідає прем"єр. Тримає аркуші зі скаргами. — Уряд виступатиме ініціатором порушення кримінальних справ проти керівників господарських підрозділів, керівників місцевих органів влади, які халатно поставилися до цих звернень.

Зазначає, уряд перерахував усі необхідні кошти на компенсацію втраченого житла, а також по 100 тис. грн на кожного загиблого. А нові квартири люди отримають ще до Нового року.

Виступає прем"єрка стоячи. Сідає і передає слово першому віце-прем"єру Олександрові Турчинову. Він детальніше розповідає про ліквідацію наслідків вибуху в Євпаторії. Далі продовжує міністр із питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

Прем"єр тим часом читає якісь папери. Раптом швиденько вимикає свій мікрофон, прикриває обличчя рукою і здавлено чхає. Але стриматися не вдається, і Тимошенко чхає ще раз — голосно. Просить щось у Турчинова. Той миттю дістає паперові хустинки. Але Тимошенко скоса дивиться на телекамери і кладе їх збоку, не сякаючись. Лише шморгає носом.

Шандра довго й монотонно перераховує, скільки в Євпаторії  було задіяно працівників та одиниць техніки, як швидко вони приїхали, у скільки змін розбирали завали. Тимошенко позіхає. Ліворуч від неї віце-прем"єр із гуманітарних питань Іван Васюник — він теж позіхає.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пообіцяла посадити винних у вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути