середа, 25 квітня 2012 00:15

Тимошенко оголосила голодування

Депутати-"бютівці" у вівторок заблокували трибуну парламенту. Заявили, що Юлію Тимошенко силою вивезли із Качанівської колонії в лікарню. Під час перевезення вдарили в живіт. Тимошенко на знак протесту оголосила голодування.

Зранку спікер 55-річний Володимир Литвин інформує про двох нових народних депутатів. Це — "регіонал" Віталій Журавський та Валерій Ремез із Народної партії. Ті по черзі складають присягу біля парламентської трибуни.

Присутні їм аплодують. Журавський і Ремез сідають на місця. До трибуни йде "нунсівець" 37-річний Арсеній Яценюк:

— Я маю честь виступати від імені об'єднаної опозиції. Ми переступили через особисте. В країні потрібно відновити парламент, а не відділ депутатів, який повністю підкоряється адміністрації Януковича. Перший закон, що буде проголосований новою демократичною більшістю, — про процедуру імпічменту президента.

— Ура-а-а-а! — кричать опозиціонери й аплодують.

Литвин нагадує, що 15 березня не змогли обрати уповноваженого з прав людини. Валерії Лутковській не вистачило 14 голосів.

— Надійшла пропозиція від 261 депутата щодо висування кандидатури Валерії Лутковської, — каже спікер і просить виступити із доповіддю голову Комітету з питань прав людини Олега Зарубінського. Той повідомляє, що комітет підтримав цю кандидатуру.

— Вона програла у Європейському суді понад 600 справ проти України, — говорить "нунсівець" 37-річний Володимир Ар'єв. — Ця людина не може захистити навіть інтереси влади. Ми отримаємо чергову маріонетку, яка відстоюватиме інтереси банди.

Керівник фракції "БЮТ-"Батьківщина" Андрій Кожем'якін повідомляє: його партійці не голосуватимуть за Лутковську. А "нунсівець" Юрій Кармазін розповідає, що вона не задекларувала дохід від продажу своєї "ауді" 2011 року.

— Чому ви підняли руки і здалися без бою? — вигукує позафракційний 39-річний Олег Ляшко в бік опозиціонерів. — Тут мала бути кандидатура від опозиції. Ось подивіться на Яценюка. Після першого туру він закликав не голосувати за Тимошенко. Бігав до Януковича домовлятися про посаду. Тимошенко ж сидить у в'язниці через Яценюка. Він розповідає про нову якість опозиції. Волков, який у Сумах горілку роздає, — це нова якість опозиції?

Депутати починають шуміти. Потім стають в чергу за бюлетенями. Заходять у кабінки для голосування та ставлять позначки.

Члени лічильної комісії заклеюють скотчем отвори у двох урнах і несуть їх на третій поверх підраховувати.

У цей час депутати працюють у залі. Три десятки "бютівців" підбігають до трибуни. Оточують її.

— Конвой примінив силу під час перевезення Тимошенко із колонії в лікарню, — каже про п'ятничні події 45-річний Сергій Пашинський. Колишнього прем'єра на день вивозили з колонії у лікарню "Укрзалізниці" в Харкові. — Її ударили ногою в живіт. У неї зараз там гематома. Ми не рушимо з цього місця, поки тут не буде генпрокурор з поясненням та рішенням про допуск народних депутатів, в тому числі від Партії регіонів, до Юлії Володимирівни.

Литвин надає слово з місця голові лічильної комісії Миколі Шершуну. Той повідомляє, що Лутковська стала уповноваженою з прав людини. Її підтримали 252 депутати. Шершуна практично не чути.

— Ганьба! Ганьба! — кричать опозиціонери і блокують трибуну. Литвин закриває ранкове засідання парламенту.

У кулуари виходить Пашинський. Показує листа від Юлії Тимошенко з Качанівської колонії та зачитує:

— Близько 21.00 з тюремної камери вивели мою сусідку і через деякий час до мене зайшли три чоловіки кремезної статури, які підійшли до мого ліжка, накинули на мене простирадло та втрьох почали стягувати з ліжка, застосовуючи фізичну силу. Від болю і відчаю я, як могла, почала захищатися. Та отримала через простирадло сильний удар кулаком у живіт. Мені скрутили руки та ноги і потягли у простирадлах на вулицю. Я думала, що настали останні хвилини мого життя. Від болю та страху я почала кликати на допомогу. Але ніякої допомоги не отримала. В якийсь момент від страшного болю я відключилася та прийшла до тями у лікарняній палаті. В стані стресу я відмовилася будь з ким спілкуватися до зустрічі із моїм захисником. На наступний день я відмовилася від їжі.

Може протриматися до трьох тижнів

Голодування Юлії Тимошенко погіршить стан її здоров'я, вважає президент клубу "Здоров-Е" 48-річний Борис Скачко:

— У Тимошенко через голодування будуть проблеми із суглобами, напевно якась судинна дистонія — все загостриться. Голодувати жінка може менше, ніж чоловік, тому що в неї менше м'язів. Теоретично Тимошенко може протриматися до трьох тижнів. З кожним днем їй буде ставати гірше. Сьомий, восьмий, дев'ятий день — критичні, бо закінчуються запаси білків в організмі й він починає поїдати дуже важливі для нього білки. Наприклад, білки печінки та системи травлення. Далі починається боротьба мозку, серця і нирок.

 

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко оголосила голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути