середа, 01 лютого 2012 05:00

Тимошенко обстежать восьмеро лікарів

П'ятеро депутатів-опозиціонерів у вівторок прийшли на зустріч із генпрокурором Віктором Пшонкою. Напередодні відправили йому листа, що хочуть поговорити про останню резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи.

Біля генпрокуратури нардепів чекає натовп журналістів.

— Це найжорсткіша резолюція за всі часи моніторингу України, — бере слово перед дев'ятьма телекамерами "бютівка" 56-річна Олена Бондаренко. — Одним із її пунктів попереджають про необхідність невідкладно надати свободу Юрієві Луценку та Валерієві Іващенку. Там же зазначається, що Юлія Тимошенко потребує лікування за межами в'язниці. Ми вимагаємо від генпрокурора надати негайну відповідь, що зроблено на виконання цієї резолюції.

Депутати показують охоронцеві посвідчення й проходять крізь турнікети. Журналістів із ними не пускають, і ті лишаються в холі. За 45 хв. до них виходить керівник прес-служби генпрокуратури Юрій Бойченко, 59 років.

— На зустрічі були генпрокурор, його перший заступник Ренат Кузьмін та заступники Євген Блажівський, Анатолій Пришко і Юрій Ударцов, — розказує докладно. — Депутатів поінформували, що вчора відбулася нарада з керівництвом Міністерства закордонних справ, Мінохоронздоров'я та пенітенціарної служби. Обговорювали створення міжнародної медичної групи. Від Німеччини — дві людини, від Канади і комітету Червоного Хреста — по три. Прізвища поки що невідомі. Найближчий час робоча група проводитиме медичне обстеження Тимошенко. Якщо буде необхідність — надасть лікування. Це ініціатива генпрокурора.

За півгодини коридором ідуть депутати.

— Вийшла розмова людей, які говорять різними мовами, — каже журналістам "нунсівець" Володимир Ар'єв, 36 років. — Ми наполягали на тому, щоб Генпрокуратура дослухалася до рекомендацій ПАРЄ. А генпрокурор і його заступники, що про ГПУ в цій резолюції не йдеться. Вони не сказали, чи будуть її виконувати.

— Коли обстежать Тимошенко? — перепитують журналісти.

— Нам не повідомили терміни. Можливо, через рік, — відказує "нунсівець" 47-річний Тарас Стецьків.

За пару годин Генпрокуратура поширила заяву, що депутати примушували Пшонку втрутитися у хід судових процесів над Тимошенко, Луценком та Іващенком.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обстежать восьмеро лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути