Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2008 16:52

Тимошенко жодного разу не була у київському "Луї Віттоні"

Про одяг від французької торгової марки "Луї Віттон" в Україні заговорили два роки тому. Тоді його почала носити прем"єрка Юлія Тимошенко.

Найбільшим попитом користуються сумки від "Луї Віттон". Їх рекламує колишній президент Радянського Союзу Михайло Горбачов. Писали, що за це йому заплатили кількасот тисяч євро. Такими сумками користуються прем"єрка Юлія Тимошенко, секретарка Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова, нардеп від БЮТу Наталія Королевська, "регіоналка" Ганна Герман, колишня заступниця міністра регіонального розвитку та будівництва Олександра Кужель. Наприклад, Богатирьова торік з"явилася у парламенті в коричневому шалику від "Луї Віттон". Такий у магазині тоді коштував 2010 грн. А Королевська купила сумочку за 5 тис. грн. Полюбляють "Луї Віттон" і інші відомі особи — олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва та співачки Софія Ротару, Галліна, Тетяна Недєльська — дружина "регіонала" Яна Табачника. Співвласник фінансової групи "Приват" мільярдер Ігор Коломойський теж має сумку від цієї марки.

Подейкували, що появі магазину "Луї Віттон" у Києві посприяла Юлія Володимирівна. Він відкрився 2006 року в "Пасажі" на Хрещатику, 15. Це одне з улюблених місць відпочинку багатої молоді. Тут найдорожчі магазини модного одягу — "Ґуччі", "Каваллі" та кав"ярні.

Біля "Луї Віттон" припарковані кілька дорогих авто. Важкі подвійні двері з привітною усмішкою відчиняє охоронець у костюмі.

Всередині грає спокійна музика. Тут два поверхи. На першому — вітрини з різними за розміром сумками. В одній із них — портмоне, ручки, шкіряні брелоки до ключів. Цінників на них немає. На другому — одяг та взуття.

Відвідувачів майже немає. Лише троє іноземців розглядають вітрину з портмоне. Дівчина-консультант спілкується з ними англійською.

— Вам щось підказати? — підходить друга консультантка.

Прошу розповісти про найдешевшу річ у магазині. Вона на декілька секунд замислюється. Підходить до вітрини і дістає щоденник із закладками. Його вартість 180 грн. Жінка розвертається в інший бік і показує під склом шахи. Вони зроблені на замовлення. Їх продають за 120 тис. грн. Згадує, що найдорожчим одягом була жіноча шуба за 74 тис. грн. Але її вже купили.

У іншій вітрині стоїть темно-коричнева дорожня валіза.

— У світі таких лише три! Одна з них — у голлівудської актриси Шарон Стоун, — розповідає консультантка.

Валіза коштує 80 тис. грн. Зроблена на замовлення сумка від "Луї Віттон" обійдеться в 200 тис.

Відому марку фальшують. Нещодавно комуністка Катерина Самойлик прийшла у Верховну Раду з сумкою нібито від "Луї Віттон". Виготовлена зі штучної чорної шкіри, з грубими швами, сумка мала ручки з позолочених ланцюгів. Таких французи у своїх виробах не використовують.

Консультантка запевняє, що навіть гарно зроблена підробка себе проявить. Адже з часом на справжніх сумках шкіра набуває карамельного відтінку, бо виготовляють їх за спеціальною технологією.

У магазин часто приходять політики, але працівники називати їх відмовляються. Кажуть, що деякі клієнти роблять замовлення телефоном — потім присилають по покупку водія.

Але найбільше на "Луї Віттон" витрачає Юлія Тимошенко. За підрахунками журналістів, щороку вона поповнює гардероб продукцією фірми на десятки тисяч гривень. Її донька Євгенія також має речі від "Луї Віттон". Водночас у київському магазині запевняють, що нинішня прем"єрка до них ніколи не приходила.

Найдорожчим одягом була жіноча шуба за 74 тисячі гривень

У декларації про доходи за 2006 рік Юлія Тимошенко записала доход у 160 тис. грн. Згідно з документом, не має вона і заощаджень, а також квартири, машини, гаража, садового будинку. Тітка Тимошенко Антоніна Ульяхіна говорить, що гроші на одяг племінниці збирають родичі.

— Ми цілою сім"єю скидаємося. Абсолютно всі підчищаємо свої комірчини, і Юлія Володимирівна їде купувати собі "Луї Віттон", — розповіла вона в одному з інтерв"ю.

Одяг від "Луї Віттон" почали шити лише десять років тому

Будинок моди "Луї Віттон" було засновано 1854 року. А 1914-го відкрився перший магазин на Єлисейських Полях у Парижі. Він став найбільшим у світі з продажу шкіряних аксесуарів для подорожей. Одяг і взуття там почали робити лише десять років тому. Ще пізніше — ювелірні прикраси та годинники. Годинник від "Луї Віттон" є і в колишнього генпрокурора, нардепа від "Регіонів" Святослава Піскуна.
Рекламували "Луї Віттон" голлівудські актори Ума Турман, Бред Пітт, співачка Дженіфер Лопез, російська тенісистка Марія Шарапова. Серед світових знаменитостей клієнтами цієї фірми є співак Елтон Джон, акторки Шарон Стоун та Ліндсей Лохан.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко жодного разу не була у київському "Луї Віттоні" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути