Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2011 05:45

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко не випускають із Києва

Учора лідер "Батьківщини" 50-річна Юлія Тимошенко приїхала на черговий допит до Головного слідчого управління Генпрокуратури. У вівторок там оголосили про її затримання, але відпустили за 7 год.

— Це тільки завдяки нам. Якби люди мовчали, вони б її не відпустили, — каже 52-річна Любов Добринська.

Тимошенко приїжджає чорним "мерседесом". Їй дарують букет фіолетових ірисів. Від квітів залишаються смуги на рукаві її сірого піджака.

— Вони вчора закінчили досудове слідство, — говорить Тимошенко журналістам. — Сьогодні ми приїхали по своїй власній волі. Можемо приходити або не приходити для ознайомлення зі справою. Вимагатиму, щоб відпустили до Брюсселя. Мене запросили на 23 червня на саміт лідерів європейських країн.

Екс-прем'єрка зі своїм захисником, нардепом-"бютівцем" Сергієм Власенком, пробули у слідчого годину. Каже, їй не дозволили поїхати до Харкова. І що на ознайомлення з 14 томами кримінальної справи дали тиждень і дозволили їх копіювати.

Після спілкування з журналістами Тимошенко звертається до прихильників:

— Дякую, дорогі мої!

— Коли по Луценку був суд, я роздавала листівки, — каже одна з прихильниць 38-річна Влада. — Стоїть машина "Беркуту". Одкриваються двері — і просять листівок. Оце така в нас міліція.

Через плечі Тимошенко тисне руки прихильникам із другого та третього ряду. Відходить на кілька кроків до наступних.

— Юлічка, ви їжте гарно, набирайтеся сил. А то вас кондрашка схватить, — радить їй огрядна жінка з прапором. — Коли нам ще приходити? Ми готові хоч завтра.

— Ні, завтра нас тут не буде, — каже Тимошенко. — Завтра ми у своєму офісі будемо читати справу. Тому в нас є можливість перевести подих. Я вам обов'язково повідомлю через інтернет.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не випускають із Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути