Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2011 05:15

Тимошенко написала лист

50-річна Юлія Тимошенко написала другий лист із в'язниці, де перебуває 92 дні. Екс-прем'єрка просить європейські країни підписати Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. Подаємо ключові тези з листа лідерки БЮТ:

"Кілька кроків уздовж тюремної камери, кілька впоперек від стіни до стіни. Це і є мій периметр "свободи". Маленьке віконце, через схрещені арматури якого видно шматок осіннього неба... Ціну свободи по-справжньому розумієш, коли її видно через заґратоване вікно. Саме тут особливо гостро сприймаєш усі виклики та загрози свободі свого народу. Сьогодні, восени 2011 року, свободу намагаються придушити, ув'язнити, депортувати з України.

В Україні встановлено авторитарний режим. Метою режиму є тіньове збагачення за рахунок народу та державних ресурсів, які насправді належать усім українцям. Для досягнення цієї мети владі потрібна ліквідація демократії. Щоб почати відроджувати нашу свободу, нам невідкладно потрібна допомога світової демократичної спільноти. Такою першою невідкладною допомогою є підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом.

Президент Янукович та уряд порушують передумови підписання угоди. Це відбувається не тому, що вони не знають як або не розуміють, що таке європейський шлях. Вони свідомо, планово, цинічно зривають процес європейської інтеграції України та переорієнтовують зовнішньополітичний курс на протилежний.

Звертаюся до народів, парламентів і лідерів європейської родини з проханням не відмовлятися від підписання й ратифікації угоди з Україною через розчарування зневажливим ставленням Януковича до Європи. Прошу не голосувати проти цієї угоди — навіть якщо ви вважаєте, що це покращить мої шанси вийти на волю. Я зовсім не хочу, щоб європейське майбутнє моєї країни залежало від мого власного комфорту".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко написала лист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути