вівторок, 17 лютого 2009 18:02

Тимошенко наобіцяла аграріям 226 мільйонів гривень

Учора вранці прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко зібрала нараду в Кабміні. Говорили про підтримку фермерів під час економічної кризи. Прем"єрка пообіцяла, що зі Стабілізаційного фонду виділять для аграріїв замість запланованих 26 млн грн на 200 млн більше.

— До кінця тижня ми вже матимемо 226 мільйонів для кредитування фермерських господарств, — каже Тимошенко. — Це рішення прийме бюджетний комітет Верховної Ради. Усі листи від нас уже там.

Розповідає, що домовилася з Кременчуцьким нафтопереробним заводом про закупівлю дизельного палива для весняних польових робіт за ціною 4,2 грн/л. На автозаправках Києва учора його продавали по 5,88 грн. Зазначає, що Верховна Рада проголосувала за антикризовий закон для аграріїв.

— Сподіваюся, що президент у найближчі дні його підпише, — веде далі. — Якщо накладе вето, то в нас є достатньо голосів, щоб його подолати.

Юлія Тимошенко просить виступити президента Асоціації фермерів Івана Томича, 50 років. Той скаржиться, що на фермерів і селян тисне прокуратура, шантажує місцева влада.

— У людей забирають землі, врожай по всій Україні. Все це почалося із Київщини, — говорить він.

Із листопада минулого року Генпрокуратура розглядає звернення депутатів, які стверджують, що у Київській області земельними махінаціями займається організована злочинна група під керівництвом нардепа-"бютівця" Богдана Губського.

— Скільки фермерських господарств у цілому потерпає від прокурорського рейдерства та чиновників на місцях? — уточнює Тимошенко.

Томич говорить, що таких людей близько тисячі. Прем"єр просить його підготувати звіт щодо всіх цих справ. Томич обіцяє це зробити до наступного пленарного тижня і звітувати перед парламентом.

— Треба припинити грабунок землі, — додає прем"єрка. — У парламенті вже проголосований закон про мораторій на приватизацію сільськогосподарської землі, бо через відкриту приватизацію селян позганяють із неї. Якщо буде накладене вето, то знову його долатимемо.

Просить журналістів вийти за двері. Мовляв, щоб щиро поговорити із фермерами.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко наобіцяла аграріям 226 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути