пʼятниця, 11 січня 2013 05:30

"Тимошенко хоче радикалізувати "Батьківщину"

Автор: фото з сайта www.obozrevatel.com
  Віктор Небоженко: ”Влада може застосувати силові способи втихомирення Юлії Тимошенко”
Віктор Небоженко: ”Влада може застосувати силові способи втихомирення Юлії Тимошенко”

Ув'язнена екс-прем'єр 52-річна Юлія Тимошенко написала відкритого листа президентові.

Повідомляє, що через відеокамери за нею стежать чоловіки-наглядачі. На знак протесту обіцяє не заходити до своєї палати, не спілкуватися зі слідчими та прокурорами, добровільно не їздити на суд та не дозволяти тюремникам торкатися її особистих речей. Кажуть, Юлія Володимирівна провела одну ніч на стільці в коридорі.

— Тимошенко своє життя і здоров'я зробила інструментом боротьби. Зараз вона обурена та привертає до себе увагу, — говорить політолог 59-річний Віктор Небоженко. — У відповідь тюремне керівництво посилюватиме тиск на неї. Це ще більше ускладнить їй побут. Влада може застосувати силові способи втихомирення Юлії Володимирівни. Це викличе нове обурення.

На кого спрямовані заяви Тимошенко?

— Передусім вона демонструє, що її поведінка якось узгоджена із діями західних країн щодо режиму Януковича. Це додає проблем новому міністру закордонних справ Леонідові Кожарі, якому доведеться щось пояснювати Заходу.

Тимошенко також хоче радикалізувати поведінку своїх прихильників у "Батьківщині". Партія дедалі більше грузне в парламентських справах і, фактично, вже не підконтрольна екс-прем'єру. Своїми заявами Юлія Володимирівна ставить у незручне становище "спадкоємця престолу" Арсенія Яценюка, провокує його на якісь дії.

Як розуміти тезу Тимошенко, що вони скоро побачаться із Януковичем?

— Люди за ґратами мають специфічне бачення реальності. Навіть якщо Тимошенко вийде, президент зробить усе, щоб вони не перетнулися.

Як оцінювати шанси екс-глави уряду на участь у президентських перегонах та вихід у другий тур із Януковичем?

— Для початку Януковичу самому треба дотягнути до 2015 року. Також я не вважаю, що зараз у Тимошенко більше шансів вийти у другий тур, аніж у того ж Яценюка. Підросло нове покоління виборців, яким іще треба показати нову Тимошенко й переконати підтримати її. Інакше вона твердо може розраховувати й на третій результат.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко хоче радикалізувати "Батьківщину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути