Ексклюзиви
вівторок, 28 липня 2009 18:12

Тимошенко повертатиме тисячу гривень після кризи

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко три години приймала дзвінки від аграріїв у приміщенні столичного ”Укртелекому”. Разом із нею туди прийшов і керівник її апарату Михайло Лівінський (праворуч)
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко три години приймала дзвінки від аграріїв у приміщенні столичного ”Укртелекому”. Разом із нею туди прийшов і керівник її апарату Михайло Лівінський (праворуч)

Учора прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко приймала дзвінки від селян. Вони телефонували на безкоштовну гарячу лінію 8 (800) 507 30 90. Відповідала на запитання у невеликій залі "Укртелекому".

Туди пускають тільки журналістів із телекамерами та фотографів. Решту просять пройти в сусідню кімнату. Включають пряму трансляцію.

Прем"єрка приходить раніше на 8 хв. Працівники "Укртелекому" пояснюють їй як користуватися технікою для прийому дзвінків. Тимошенко переключає свій мобільний на беззвучний режим. Кладе його поряд.

— Держава купуватиме зерно у селян, — розповідає присутнім Тимошенко. — Уряд створив аграрний фонд. У бюджеті закладено на це 3 мільярди гривень. Зерно будемо купувати за 60 відсотків від ринкової ціни. Але власність на нього люди не втрачатимуть. Продаватимуть його наприкінці року по достойній ціні. Потім повертатимуть ці 60 відсотків.

Розказує, за якими розцінками працюватиме аграрний фонд. Заставна ціна тонни пшениці — від 967 до 1500 грн, жито купуватимуть по 882–1112 грн, ячмінь — 900–1115 грн.

— Що там із дзвінками? — запитує у техніків. — Дайте перший дзвінок.

Його деякий час немає. Тимошенко підвищує голос і повторює прохання.

До прем"єра додзвонюється жінка із Хмельницької області. Каже, що "Білогірський маслозавод" забрав молоко, але грошей не виплачує.

— Пошлемо перевіряючих, усе перевіримо та повернемо вам кошти, — відповідає прем"єр-міністр.

— Володимирівно, а як там ситуація по виплаті тисячі гривень? — питає ця сама жінка.

Прем"єрка усміхається. Розказує, що уряд повернеться до виплат, як тільки закінчиться криза.

— Передавайте привіт односельчанам від мене. Щасливенько, — прощається з селянкою.

Наступний дзвінок: чоловік скаржиться, що не працює ухвалена у квітні постанова уряду про відшкодування податку на додану вартість селянам.

— У такому випадку її потрібно переробити, — відказує Тимошенко. — Дайте ваші пропозиції. Розглянемо цю постанову. Вона повинна працювати.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко повертатиме тисячу гривень після кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути