четвер, 19 липня 2007 19:07

Тарас Чорновіл зіткнувся з корсиканськими сепаратистами

Автор: фото з сімейного архіву Тараса Чорновола
  Тарас Чорновіл із сином Маркіяном під час відпочинку на Корсиці біля міста Бастія, поселення Каноніка, на руїнах давньоримського міста. Кінець червня 2007 року
Тарас Чорновіл із сином Маркіяном під час відпочинку на Корсиці біля міста Бастія, поселення Каноніка, на руїнах давньоримського міста. Кінець червня 2007 року

До офіційного початку передвиборної кампанії залишилося менш як два тижні. На початку серпня політичні партії та блоки проводитимуть з"їзди,  затверджуватимуть виборчі списки та програми. Політики залишаться без звичних літніх канікул. Липень — єдина можливість десь розслабитися. Дехто так і зробив.

"Регіонал" Тарас Чорновіл, 43 роки, побував на Корсиці.

— Лазив по горах, — розповідає він. — Пробував штурмувати найвищу вершину, вона має 2700 метрів висоту. Штурмувати не вдалося, бо був ураганний вітер. Мене б просто здуло. Я піднявся на 2300 метрів, до високогірного озера. Хоча виснажився повністю, але задоволення колосальне.

Утім, найбільше запам"яталися Чорноволові аж ніяк не чарівні гірські пейзажі.

— Я лице в лице зіткнувся з місцевими корсиканськими сепаратистами! — веде далі він. — Там є терористичні організації. Вони час від часу підривають якісь автомобілі. Але так, щоб люди не постраждали. Акуратно підривають.

Чорновіл розповідає, що їхав пустинною гірською дорогою аж до якогось села. А там саме справляли весілля. Прямо на дорозі. Причому об"їхати не було як — навколо скелі.

— Коли під"їхав, спочатку на мене дивилися дуже вороже. Але в мене грала якраз корсиканська музика, — каже Чорновіл. — Попросив показати дорогу.

До нього вийшов неголений, за словами нардепа, "страшного враження" корсиканець із традиційною білою пов"язкою на голові.

Беру курс на озеро Пісочне, що на Волині, в Шацьку

— Спокійно подивився на мене, показав жестом їхати за ним, — говорить Чорновіл. — Жодного слова. Пальцем тицяв, де який стіл забрати з дороги, де які стільці прибрати. 150 метрів їхав через весілля, на яке, мабуть, половина Корсики з"їхалася!

Нині "регіонал" уже влився в передвиборну роботу. Так само й "бютівець" Андрій Шкіль, 43 роки. Йому поки що відпочити не вдалося.

Округи, які курує Шкіль, розташовані в горах, тому доводиться багато їздити.

— Часу на відпочинок не маємо, — каже він. — Я — греко-католик, і в мене давно запланована проща до Люрда (місто у Франції, на околицях якого сталося явлення Божої Матері. — "ГПУ"). І от я планую два-три дні викроїти зі свого передвиборного графіка, щоб потрапити до Люрда. Планував це ще два роки тому.

Шкіль також не виключає, що після виборів може таки поїхати на море. Зазвичай їздить до Криму.

Найменше виборами переймаються соціалісти.

— Ще не факт, що буде передвиборна кампанія. Я зараз у відпустці, — говорить член СПУ Євген Філіндаш, 30 років. — У мене маленький син, тому не їду далеко.

Один із лідерів Народного руху Ярослав Кендзьор, 66 років, нині у Львові.

— Із понеділка, після своєї авторської передачі "Політичні етюди", беру курс із Високого Замку на озеро Пісочне, що на Волині, в Шацьку. Із собою візьму серф, поплаваю. Це буде вся моя відпустка, — ділиться він.

"Нашоукраїнка" Ксенія Ляпіна, 43 роки, вважає основним своїм нинішнім заняттям не відпочинок, а спілкування з виборцями, особливо на території Київщини:

— Я ще на початку літа зрозуміла, що відпочити не вдасться. Тому й не нервую. Я змирилася. Головний відпочинок — це приїхати до онука, який із донькою під Києвом. І вже за якийсь день спілкування я розслабляюся.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Чорновіл зіткнувся з корсиканськими сепаратистами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути