четвер, 27 травня 2010 04:30

Табачника зустрічали клоуни

У вівторок, 25 травня, до Донецька приїхав міністр освіти й науки Дмитро Табачник, 46 років. Оглянув гуртожитки Національного університету, де роблять ремонт.

На сходах вузу стоять 15 учасників акції протесту. Вони начепили круглі клоунські носи та перуки, приклеїли на сорочки аркуші з написом "дешевый клоун".

— Хочемо нагадати, як його однопартійці називали, — каже один із чоловіків. Натякає на слова нинішнього віце-прем"єр-міністра Бориса Колеснікова.

У руках мітингувальників плакати: "Табак — загроза українськiй освiтi", "Цирк "Космос" запрошує вас на роботу", "Колесников был прав" і "Табак руйнує мізки школярам і студентам".

— Я тоже присоединился бы к акции, но боюсь репрессий. Учусь на истфаке. Вот мой декан смотрит на нас, — студент показує у бік "регiонала" Петра Доброва і ховається за спинами інших пікетників.

Поруч із ними стають двоє працівників університету. Тримають написи: "Митинги, акции, корпоративы. Партия "Свобода". Обращайтесь, недорого".

— Для них это просто способ заработка, — коментує слова на плакаті чоловік років 40.

Один із організаторів "антитабачникової" акції, випускник ДонНУ Євген Семехін стоїть із гучномовцем. На голові в нього барвистий ковпак блазня:

— Табачник хоче закрити дорогу у вищу освіту інтелектуалам і відкрити її великим гаманцям. Я вивчився завдяки незалежному зовнішньому тестуванню. Воно дає шанс студентам із сімей з невисоким рівнем достатку.

Міністра зустрічають близько 40 студентів вузу. Стають у дві колони, утворюють живий коридор. Дмитро Табачник виходить із мікроавтобуса "форд".

Оппозиции — "двойка". Как-то некреативно. Да и захлопали их

"Антитабачники" починають викрикувати: "Табак шкiдливий для освiти! Звiльніть освiту вiд табака!" Студенти-прихильники голосно аплодують, заглушуючи вигуки.

Дорогою до актової зали, на сходах, до Табачника звертається Марина Черенкова, новопризначений заступник губернатора Донеччини:

— Оппозиции — "двойка". Как-то некреативно. Да и захлопали их.

— Но парики были яркие, — відповідає усміхнений Дмитро Володимирович.

Студентів на зустріч із міністром пускають тільки за запрошеннями. Табачник виступає російською:

— В мире всегда торжествует справедливость. Результат выборов в 2004 году был украден, но в этом году президентом стал ваш выдающийся земляк. Он поставил задачу: Украина должна войти в двадцатку наиболее развитых стран мира.

Присутні аплодують.

Міністр каже, що зовнішнє тестування не скасують, але модернізують.

— Мы вернули авторитет школьному аттестату. Тестирование не развивает логику и умственный процесс. Оно тренирует память, дает навыки угадывания.

Табачник обіцяє, що студенти зможуть обирати мову навчання. Але ділову українську мову доведеться вивчати в будь-якому разі. На цих словах він переходить на українську.

Міністра питають про викладання історії в школі.

— За тем варварским, антинародным учебником истории для пятого класса, который был, в этом году уже заниматься не будут, — відповідає.

Після виступу він поспіхом роздає автографи. З університету їде на нараду з губернатором Анатолієм Близнюком.

— Міністр приїхав дізнатися, як готують гуртожитки до Євро-2012, — пояснює той мету візиту міністра.

Зараз ви читаєте новину «Табачника зустрічали клоуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути