Ексклюзиви
вівторок, 09 листопада 2010 06:28

"Свобода" заблокувала роботу тервиборчкому в Тернополі

У понеділок близько 10.00 біля Тернопільського тервиборчкому стоять 15 наметів "Свободи". Активісти цієї сили вимагають оприлюднити результати виборів до міськради. Кажуть, можуть утратити сімох своїх мажоритарників через фальсифікації. Підсумку досі не оголошували.

У неділю члени ТВК мали перерахувати голоси. "Свободівці" не дали їм це зробити.

— Ми стояли тут, щоб усе було чесно, — пояснює член "Свободи" 20-річний Іван Напованець. — Натомість почули, що вся комісія вирішила скласти повноваження. Вони не мають права такого робити. Ми знайшли 15 зіпсованих бюлетенів із голосами за нашого кандидата Сергія Приходька. Там іншою ручкою були доставлені "галочки" у графі "не підтримую жодного". Члени ДВК і самі зробили великі очі, як то побачили. І це тільки по одній дільниці, а в окрузі їх п'ять. Ми звернулися в прокуратуру. Приїхали слідчі, почали збирати покази. А члени комісії перестали працювати зовсім. До десятої вечора їх тримали у приміщенні. Нам уже і Соловками погрожували. А потім люди попросилися додому. Ми розійшлися, а сьогодні нікого тут нема.

— Ніщо так не об'єднує людей, як спільно скоєний злочин, — долучається "свободівець" Богдан Попадин, 45 років. Заходить до приміщення. На першому поверсі сидять четверо міліціонерів. Говорити відмовляються. На другому, біля дверей архіву ТВК, чергують троє членів "Свободи". Знімають усе на камеру. Їдять канапки із чаєм. Ховають колоду карт.

— Тут учора було, як на Майдані. Бабці років 60 харчі з дому нам приносили. Люди нас підтримують, — пояснює Попадин. – Десь 400 людей зібралися. Ніякого алкоголю, це заборонено. Влада і так хотіла спровокувати сутички. Були словесні перепалки, члени ТВК навіть шарпали наших за коміри. Але міліція стежила, заворушень не сталося.

— Члени ТВК приходять по одному, бачать, що засідання нема, і розходяться, — перемовляються протестувальники.

Голова Тернопільської облради Олексій Кайда поскаржився до Центрвиборчкому на дії міської ТВК.

— Міський голова не може приступити до обов'язків, доки не запрацює міська рада. Чекаємо на рішення ЦВК. Вона має оголосити результати на основі протоколів із мокрими печатками. Поки що працюватиме попередній мер Роман Заставний. У випадку подальших спроб фальсифікації ми готові оголосити перевибори, — каже новообраний міський голова, "свободівець" 35-річний Сергій Надал.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" заблокувала роботу тервиборчкому в Тернополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути