вівторок, 18 травня 2010 10:03

"Свобода" розіграла сценку про Януковича й Медведєва

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  ”Свободівці” у понеділок на Софіївській площі виступають проти угод, які мають підписати український та російський президенти. Вони розігрують сценку, в якій чоловік у масці з обличчям Віктора Януковича віддає флот та газову трубу чоловікові в масці з обл
”Свободівці” у понеділок на Софіївській площі виступають проти угод, які мають підписати український та російський президенти. Вони розігрують сценку, в якій чоловік у масці з обличчям Віктора Януковича віддає флот та газову трубу чоловікові в масці з обл

— Менти зупинили наш автобус біля Капітанівки. Довелося трасою пішки йти. А потім рейсову маршрутку зупинили, — розповідає житель Бердичева Житомирської області 70-річний Леонід П"ятківський. У неділю він добирався до Києва, щоб узяти участь у мітингу "Свободи".

Опівдні на Софійській площі "свободівці" збираються на акцію проти підписання договорів президентами Росії та України. Мали провести мітинг о восьмій ранку біля Адміністрації президента, але суд заборонив.

— На цю акцію всю необхідну документацію маємо, — показує майору міліції документи керівник мітингу 22-річний Андрій Іллєнко — син кінорежисера Юрія Іллєнка.

— Сразу видно, что вы законопослушные граждане, — відказує той.

Кілька сотень "свободівців" дістають гучномовці, натягують на телескопічні вудки партійні прапори, розгортають плакати "Геть політичних папуасів!", "Зек — маріонетка кремлівських карликів!", "Москаль! На Україну зуби не скаль!".

— Янукович творить злочини проти нації. Один президент іншого розводить — начебто дає гроші Україні, але фактично це втрата національних інтересів, — кричить у гучномовець Іллєнко.

Двоє чоловіків одягають маски російського та українського президентів. "Янукович" тримає мішка.

— Я реальный пацан. Как говорил так и делаю, — дістає з мішка паперовий кораблик.

— О, это мне нравится, — відповідає "Медведєв", підіймає кораблика над головою.

"Янукович" дістає з мішка паперовий літак і передає його "Медведєву":

— Дай что-то взамен, хоть семечек привези.

— Хорошо, привезу. А что у тебя еще есть?

— Есть труба. Что и ее отдать?

Дістає скручений ватман. Порпається в мішку, нічого більше не знаходить. Знімає джинсову куртку з учасниці мітингу й також віддає. Присутні аплодують. Учасники сценки скидають маски та швидко зникають у натовпі.

Мітинг закінчується за півгодини.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" розіграла сценку про Януковича й Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути