Ексклюзиви
середа, 13 грудня 2006 18:44

Шуфрич став міністром з надзвичайних ситуацій

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Нестор Шуфрич майже щодня бачиться зі своїм партійним шефом — Віктором Медведчуком
Нестор Шуфрич майже щодня бачиться зі своїм партійним шефом — Віктором Медведчуком

Із 39-річним Нестором Шуфричем, одним із лідерів Соціал-демократичної партії України (об"єднаної), зустрічаємося в понеділок, за день до призначення його міністром з надзвичайних ситуацій. В офісі на дверях його кабінету табличка — "Народний депутат України". Хоча Шуфрич є депутатом Верховної Ради Криму.

Без одного дня міністр одягнений у темно-синій бавовняний спортивний костюм. Каже: щойно прилетів із Закарпаття. Кілька хвилин говоримо про гірські лижі. Але головне захоплення Шуфрича — стрільба з лука.

— Почав у 13 років, — розповідає. — До того активно займався легкою атлетикою і великим тенісом. Був кандидатом у майстри спорту з легкої атлетики. Але захворів на грип. Той дав ускладнення, і лікарі заборонили займатися. Я ж не уявляв себе без спорту, тому вибрав стрільбу з лука. У неповні 15 років виконав норматив майстра.

Каже, що зараз хоче стати майстром спорту міжнародного класу.

— На день я роблю від 100 до 300 пострілів, — продовжує. — Тренуюся п"ять-шість днів на тиждень. Коли стріляєш з лука, працюють усі групи м"язів. Якщо не перевантажуватися, то це дуже корисно. Нам поталанило, що в Україну повернувся один із найкращих тренерів колишнього Радянського Союзу. Віктор Васильович Сидорук — чемпіон і рекордсмен світу, збірні Іспанії та Італії до олімпійських медалей довів.

На день роблю від 100 до 300 пострілів

Мова заходить про політику. Нестор Іванович жодним словом не згадує свого майбутнього призначення. Але тримається впевнено й розкуто.

— Ми йшли на вибори окремо, але в мене симпатії особисто до Віктора Федоровича і до коаліції. Я був першим, хто в ніч з 26 на 27 березня на каналі НТН сказав про можливість і необхідність створення саме такої коаліції (у складі Партії регіонів, соціалістів і комуністів. — "ГПУ"), — нагадує. — Зараз відійшли помаранчеві міністри. Віктор Федорович і його уряд будуть вільнішими у прийнятті своїх рішень. Менше буде зобов"язань. Я особисто вважаю, що час було дещо втрачено виключно через загравання з Ющенком і "помаранчевими".

— Які у вас стосунки з Віктором Медведчуком?

— Чудові. Бачимося з ним майже кожен день. Уважно стежимо за ситуацією. Якщо бачимо, що наші друзі з коаліції, на наш погляд, у чомусь помиляються, радимо цього уникати. Але публічної критики ми собі не дозволимо. Це некоректно стосовно товаришів і партнерів.

Згадуємо бійку в приміщенні Центральної виборчої комісії у жовтні 2004-го. Шуфрич тоді залишився без светра.

— Тоді я своє завдання виконав, — каже. — До нуля годин у приміщення, де мали прийняти рішення про відкриття виборчих дільниць у Росії, ніхто так і не увійшов. ЦВК могла нормально працювати. Що для цього мені потрібно було зробити — бачила вся країна. Але я не відступив.

Про це призначення мало хто знав

— Це непоганий вибір прем"єра, — коментує призначення Шуфрича колишній народний депутат Борис Андресюк, 50 років. — Він — політик, який зробив себе сам. Молодий, завзятий і гарячкуватий.
Директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв, 37 років, називає призначення "результатом корпоративних переговорів із невеликим колом посвячених".
— Це — класний механізм подальшої розкрутки. Як колись для Луценка портфель міністра внутрішніх справ, так зараз для Шуфрича — МНС, — каже Єрмолаєв.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич став міністром з надзвичайних ситуацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути