четвер, 28 липня 2011 00:15

Суддя Кірєєв відмовив в арешті Тимошенко

У Печерському райсуді в середу одночасно розглядали дві справи: на першому поверсі — екс-прем'єра Юлії Тимошенко, на другому — колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

У залі, де судять Луценка, для присутніх стоїть тільки одна лава. Раніше їх було шість.

— Те, що вчора "Грифон" поламав лавки в залі засідань суду над Юлією Тимошенко, мене не обходить, — говорить судді 46-річний Юрій Луценко. — Прошу дати доручення про забезпечення належних умов. Інакше приймайте розпорядження приходити журналістам зі своїми лавочками, стільчиками, ковриками.

Говорить, що його адвокат Ігор Фомін у відпустці на лікуванні, тому розгляд справи без нього буде незаконний. Представник прокуратури заперечує і продовжує читати обвинувальний висновок.

Тимошенко теж без адвокатів. Під час минулого засідання вона відмовилася від послуг Миколи Сірого та Олександра Плахотнюка. Суддя Родіон Кірєєв не надав їм необхідного часу для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

— Я вважаю це свідомим кроком щодо позбавлення мене права на захист, — каже судді Юлія Тимошенко, 50 років. — Я зневажаю вас, це правда. Я розумію, що вам необхідно, щоб я встала перед цією мафією, може, ви хочете, щоб я одразу на коліна стала, але цього не буде.

У засіданні в справі Тимошенко оголошують перерву. Екс-прем'єрка спускається на перший поверх. Підходить до клітки, в якій сидить Луценко. Шепочеться з ним через ґрати. Потім повертається у свою залу.

Засідання продовжується. Прокуратура просить арештувати Тимошенко. Своїми діями вона заважає встановити істину, голосно перебивала свідка, який у залі давав свідчення, аргументує вимогу прокурор Лілія Фролова. Депутати натягують на роти марлеві пов'язки з наклеєними папірцями "Ганьба".

У цей час Тимошенко пише на своїй інтернет-сторінці:

— Зараз обвинувачення вимагає мого арешту. Кірєєв пішов думати в дорадчу кімнату. Просили б уже одразу кинути з мосту Патона.

Після 45-хвилинної перерви суддя Родіон Кірєєв відмовляє арештувати Тимошенко. Вона знову пише в інтернеті:

— Янукович злякався зараз арештовувати та дав своїм поліцаям замість команди "фас" команду "фу".

Зараз ви читаєте новину «Суддя Кірєєв відмовив в арешті Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути