вівторок, 09 серпня 2011 05:15

Суд зачіпає інтереси Кремля

У зв'язку з арештом Юлії Тимошенко російське міністерство закордонних справ зробило заяву.

"Усі газові угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності з національним законодавством двох держав і міжнародним правом, і на їх підписання були отримані необхідні вказівки президентів Росії та України, — йдеться у повідомленні. — Судовий розгляд щодо Тимошенко має бути справедливий і неупереджений, відповідати всім вимогам українського законодавства при забезпеченні можливостей захисту та дотриманні елементарних гуманітарних норм і правил".

— Росія не могла промовчати. Це не політична чи економічна заява, а намагання Москви зберегти обличчя. Адже Тимошенко судять за угоди з Росією. А це вже не просто внутрішня політична боротьба в Україні, а публічний виклик сусідній державі. Натяк, що Росія при укладанні контрактів здійснила незаконні дії, що завдали шкоди Україні, — коментує директор московського Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень В'ячеслав Ігрунов, 62 роки. — Але свої газові інтереси Москва давно сформулювала і відступати від них не збирається.

Зараз ви читаєте новину «Суд зачіпає інтереси Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути