Ексклюзиви
пʼятниця, 11 березня 2016 00:10

Суд залишив пенсію Миколі Азарову

Незаконним арешт пенсійного рахунку колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова визнав Апеляційний суд Києва. Головував на засіданні Валерій Лашевич. Інформацію про це оприлюднили 9 березня. Скаргу про розблокування пенсії подав адвокат екс-глави уряду. Мовляв, Азарова позбавили єдиного джерела доходів.

Микола Азаров ­отримував 17 252 грн пенсії ­з ­лютого ­2008-го. У грудні торік Печерський суд Києва заборонив її виплачувати через кримінальне провадження за фактом розтрати 220 млн грн.

— Це недопрацювання правоохоронної системи, — каже політолог 39-річний Михайло Басараб. — Адже представники режиму Януковича не зазнають кримінального переслідування в Україні. І це передусім упущення Генпрокуратури. Вона не приділяє належної уваги суддівському корпусу. Бо ніхто не заважає їй здійснювати слідчі дії щодо суддів. Більшість з них є представниками старого правлячого класу. Якщо все залишиться без змін, то згодом Віктор Янукович і його поплічники можуть безперешкодно повернутися в Україну.

Миколі Азарову не виплачуватимуть пенсії, заявив 10 березня міністр соціальної політики Павло Розенко. У Гепрокуратурі кажуть, що повторно арештували пенсійні рахунки екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Суд залишив пенсію Миколі Азарову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути