вівторок, 09 серпня 2011 05:00

Створили Комітет опору диктатурі

Представники опозиційних парламентських партій об'єдналися в Комітет опору диктатурі. "Ми вимагаємо негайного звільнення всіх політичних в'язнів, відновлення відкритих судових розглядів і повернення судової системи України в правове русло, а не засіб розправи над опонентами владного режиму", — йдеться у заяві.

Документ підписали лідери: "Європейської партії" Микола Катеринчук, Партії захисників Вітчизни — Юрій Кармазін, від "Народної самооборони" — Юрій Гримчак, "Батьківщини" — Олександр Турчинов, партії "Реформи і порядок" — Сергій Соболєв, "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко, фракції НУ-НС — Микола Мартиненко, Народного руху — Борис Тарасюк і "Фронту змін" — Арсеній Яценюк.

— В Україні фактично встановлене вибіркове правосуддя, — каже 53-річний Анатолій Гриценко. — Тому я та мої однодумці вбачають в арештах Тимошенко й Луценка, здійснених Януковичем, банальне зведення політичних рахунків, а не намагання боротися з корупцією та чинити справедливе судочинство. Люди, які нікого не вбивали, сидять у клітках, водночас "незалежний та реформований суд" відпускає на свободу сина прокурора Дніпропетровська, який убив трьох жінок. Тому об'єднатися мають не лише партії, що підписали заяву, а й інші, щоб не допустити перетворення України на зону.

Зараз ви читаєте новину «Створили Комітет опору диктатурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути