пʼятниця, 07 травня 2010 07:15

"Країна проголосувала порівну. Чому ж вони мене не поважають?"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Юрій Баранович (справа наліво), Параскевія Королюк спілкуються 4 травня на майдані незалежності. Це місце, де збираються поговорити про політику
Юрій Баранович (справа наліво), Параскевія Королюк спілкуються 4 травня на майдані незалежності. Це місце, де збираються поговорити про політику

"Ложні вожді Кириленко чи Яценюк хіба можуть зрівнятися з Тимошенко? У неї півмільйона партії! — каже киянин Іван Губернатчук, 77 років. — А банда, що зараз прийшла до влади, мстить за останні п"ять років. Здають увесь ядерний, авіаційний, промисловий потенціал.

Увечері 4 травня Іван Губернатчук прийшов на столичний майдан Незалежності до Головпоштамту. На цьому місці кияни щодня збираються поговорити про політику.

— Це ліквідація держави! — долучається до розмови 74-річний Володимир. — Коли державі загрожує небезпека, народ має право й на силу. Треба підняти сотні тисяч по всій Україні. Час настав звертатися до військових. Вони давали клятву захищати народ, тож нехай усувають цю машину. Це ж не внутрішня перепалка, як п"ять років тому. Це вже — бути чи не бути державі. Ющенку треба було їх покарати ще за з"їзд у Сіверськодонецьку.

Поруч стоять десяток літніх людей. Між ними на гранітну лавку присідає активістка помаранчевої революції 71-річна Параскева Королюк із Тернопільщини — відома як баба Параска. Поруч ставить алюмінієві милиці. Зимою вона послизнулася й зламала ногу.

— Сильні болі ще, — каже зі схлипом. — Жалко, що так на виборах сталося. Жалко, що Росія тепер керуватиме Кримом. Віддали не флот — півострів. А газ дешевший для народу ніколи не буде! Це вони для себе піар зробили.

У бюджеті коштів немає. А тут 17 мільйонів "летить" на оплату росіянам

Неподалік сидить колишній головний режисер Київської студії телебачення 69-річний Юрій Баранович. Вдягнений у футболку з вишивкою та написом "Ukraine". На голові — темно-зелений капелюх із пір"їною. Представляється нащадком ректора Києво-Могилянської  колегії ХVІІ ст. Лазара Барановича. Розказує, що ходить на майдан із 1989-го, буває на всіх мітингах:

— Був 27 квітня біля парламенту. Подарував Левкові Лук"яненку бронзову черепашку на знак мудрості й довголіття.

— Я дуже хотів би, щоб під Раду мільйон людей вийшли, — каже Ярослав Федорович, 63 роки. — Міліція не змогла б протистояти. Але сумніваюсь, українці втратили віру в лідерів.

Каже, не навчив Майдан ні поводирів, ні народ. Потанцювали в центрі Києва, поспівали — на тому й закінчилося.

— Ви ж подивіться, що зараз придумала наша влада! Російська армія тут на 9 Травня буде парад проводити, — продовжує. — Запевняють, у бюджеті коштів немає. А тут 17 мільйонів "летить" на оплату росіянам.

— Ця влада веде себе як окупанти, — каже Володимир Корж, 72 роки. — Країна проголосувала порівну — за Юлю та Януковича. Я голосував за Юлю! Чому ж вони мене не поважають? Якщо не проведемо перевиборів, будемо знову "навіки разом" із великим російським народом.

Зараз ви читаєте новину «"Країна проголосувала порівну. Чому ж вони мене не поважають?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути