вівторок, 06 грудня 2011 07:30

"Страх сьогодні в кабінетах Адміністрації президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради"

Понад 10 тис. людей прямують столичною вул. Володимирською до Михайлівської площі у суботу. Тримають зелені прапори партії "Фронт змін", таблички з назвами областей, написами "Януковича — у відставку", "Янукович — президент? Дорогий експеримент". Об 11.00 має розпочатися мітинг акції "Україна проти Януковича".

Біля сцени складені одна на одну з сотня картонних коробок із написами областей. У них — анкети з підписами українців, які висловилися проти президента Віктора Януковича. Їх 1 млн 130 тис. 946.

Між людьми ходить киянин 71-річний Анатолій Сацюк з картонним плакатом: "Немає чого дискутувати. Антинародну владу треба прибирати! Свободу політв'язням!"

— Ні одну акцію, яка проходила в Києві, я не пропустив, — каже. — Люди у владі втратили всяку совість. Цей придурок, я інакше не назву, Янукович дивиться на все, наче — моя хата скраю, нічого не знаю. Як може бути президентом людина, яка проти народу? Не може. Янукович став туристом. Зараз поїхав в Ізраїль. Вони ж приймуть закон, продадуть землю, її скуплять, а українці будуть на ній рабами працювати. Треба проводити революцію, поки що мирну. Яценюк — грамотна толкова людина. Він був головою Верховної Ради. Нехай зараз іде до влади. Ми його оберемо. Я за нього проголосую.

На сцену запрошують лідера партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка та інших політиків. Першій слово надають народному депутатові від блоку НУ-НС, членові "Фронту змін" 29-річній Лесі Оробець.

— Усі опозиційні партії — проти Януковича! — каже. — Завдяки кожному зібраному вами підпису ми перетворюємося на фронт.

— Донбас, який за них завжди голосував, сьогодні стає їхньою могилою, де вони будуть закопані, — кричить у мікрофон заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, 47 років. — Піднімається вся Україна. Пенсіонери Донбасу йдуть з вилами на їхні адміністрації. Вони зможуть цьому протиставити тільки одне — терор та політичні репресії. Вони готові вбивати людей так само, як вбили ветерана-шахтаря, члена партії "Батьківщина" Геннадія Конопльова. Банду геть!

— Банду геть! — підхоплюють люди.

Наступним виступає 37-річний Арсеній Яценюк. Прихильники аплодують йому.

— Цей президент піде. Ця влада закінчиться, і в Україну прийде нова ера, — говорить. — Забудьте слово "влада" по відношенню до президента Януковича, прем'єра Азарова, Партії регіонів. Це — режим, який буде знесений. Ще рік тому ніхто би не міг подумати, що тут, в центрі Києва, зберуться десятки тисяч людей на акцію. Ще рік тому режим був сильний. Ще рік тому він знав, що ви боїтесь, він знав, що вас можна заблокувати, він знав, що вас можна залякати. Сьогодні все змінилося. Сьогодні вони бояться вас. Можна зупинити десятки тисяч, але не можна зупинити мільйони. І страх сьогодні в кабінетах Адміністрації президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради, страх там. Вони знають, чому вони бояться. Вони багато натворили проти людей.

— Я сюди прийшла проти Януковича, — каже 70-річна Валентина Матрохіна. У правій руці тримає червоний аркуш "Вимагаємо відставки парламента, уряду і президента", у лівій — прапор "Фронту змін". — Зараз пересічні громадяни помирають, а влада виділяє мільйони на себе, ці свої вертолітні майданчики, даже депутатів безкоштовно будуть хоронити. Я за Арсенія Яценюка. Погано, що я за нього не голосувала. Яценюк — молодий. Сподіваюся, що він зможе вивести нашу Україну і поліпшить життя громадян.

На сцені заступник голови партії "Фронт змін" 37-річний Андрій Пишний зачитує резолюцію мітингу:

— Сьогодні ми говоримо: "Януковича — у відставку". Ми вимагаємо дострокових виборів президента. Ми знаємо, що ми переможемо. Зміни йдуть. Ми усунемо цю владу і змінимо нашу країну. Що більше нас буде, то скоріше прийде цей час.

Політики спускаються зі сцени, аби віднести резолюцію в Адміністрацію президента. За ними вишиковуються мітингувальники. Швидко йдуть через майдан Незалежності на вул. Банкову. Яценюк показує плакат на дерев'яній опорі — це збільшена резолюція. Ставить її під вивіскою "Президент України".

— Це хай міліції буде, — усміхається. — Те, що сьогодні зроблено — це крок, щоб цей режим зник із політичної карти країни. Підписи, які ми зібрали, передамо в останній день правління Януковича, бо там є прізвища, адреси. Навіщо, щоб глава адміністрації перебирав їх, передавав у Службу безпеки, щоб цих людей потім знаходили? Ці люди хочуть приїжджати на мітинги, хочуть бути спостерігачами, хочуть підтримувати опозицію і боротися. Останній день Януковича може бути і завтра. Тоді, коли цього захочуть люди.

З Адміністрації президента ніхто не виходить. Резолюцію не забирають.

Зараз ви читаєте новину «"Страх сьогодні в кабінетах Адміністрації президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути