вівторок, 16 листопада 2010 10:23

Стогній побив народного депутата Гримчака

У нардепа від блоку НУ-НС 45-річного Юрія Гримчака синець на лівому оці 3,5 на 5 см, на правій нозі — садно. Його побив головний радник міністра внутрішніх справ 42-річний Костянтин Стогній. Сутичка сталася минулої п'ятниці після телешоу "Шустер лайв". Гримчак просить порушити кримінальну справу.

— Закінчилася програма у Савіка, ми вийшли на вулицю, — переповідає Гримчак. — Вийшов Стогній. Відбулася перепалка з Луценком. Вони обматюкали один одного. Але на ефірі, коли Стогній сказав, що ніхто не має претензій до його звань, я крикнув, що маю. Мені там не дали слова. Тому я вже на вулиці продовжив задавати ці питання. Кажу: "Як за кілька місяців ти став майором, підполковником, а потім ще й полковником?" Це, видно, знервувало Стогнія, і він зірвався. Ударив мене в лице. Я його відкинув. Так, що досі рука болить.Стогній упав на капот "Альфа Ромео" одного з працівників студії, що стояв неподалік.

Після цього директор Департаменту зв'язків із громадськістю МВС 40-річний Дмитро Андрєєв заявив, що Стогній бив не Гримчака, а Луценка:

— Він говорив із паном Гуцалюком. Ця людина 2006 року була першою на квартирному обліку, 2009-го стала 66-ю в цій черзі. Луценко сказав, що квартиру можна одержати якщо... скажімо так, зробити... оральний контакт із міністром внутрішніх справ. Після цього Стогній ударив пана Луценка в обличчя. Була бійка.

— Не знаю, як так вийшло, чисто автоматично намагався Луценка в норму привести, але його охорона перешкодила, — говорить Стогній. — Я вибачився, сказав Луценку, що не стримався, але його охорона вже відвела.

Юрій Луценко, екс-голова МВС, заперечує, що мав сутичку з радником міністра.

— Стогній бреше й не червоніє, — підтверджує Гримчак. — Каже, що бився з Луценком, але чомусь фінгал у мене під оком. Я зняв побої. Експертиза зафіксувала легкі тілесні ушкодження. А Стогній — боягуз. Він вирішив, що буде дешевше, якщо він скаже, що бився з простим громадянином Луценком, а не з депутатом, який є недоторканним. За перешкоджання діяльності депутата світить від п'яти років позбавлення волі. А за сутичку з простим громадянином — максимум звільнення з роботи.

Нардеп почувається нормально.

— Але крововилив пішов униз, і тепер фінгал і над оком, і під оком. Крововилив багряний такий. Гематома, правда, спала трохи, — говорить Гримчак.

Очевидці п'ятничних подій переповідають, що Луценко і Стогній обмінялися матюками після ефіру. Говорили десь так: "Який ти ху... міністр" і "А ти хе.... міліціонер".

— Але бійка таки була між Стогнієм і Гримчаком. На вулиці було чоловік 10, і всі це бачили, — розповідає очевидець тих подій киянин Анатолій Побережний, 38 років. Він водій, який привіз на ефір міліціонера-інваліда. — Почалася суперечка за звання Стогнія. Гримчак стояв на підвищенні, а Стогній на нього пригнув знизу. Стогній пощитав себе великим каратістом і кинувся Гримчаку на спину. А депутат його з розвороту ухватив і штовхнув від себе. Той і впав на машину. Як такої бійки не було. Потім лише погрожував депутату, що "тепер тобі спокою не буде", і матюкався. А Гримчак був спокойний, як удав.

Стогній каже, що бився з Луценком, але чомусь фінгал у мене під оком

— Скоро в мене буде рахунок того, що ми пошкодили. Наскільки я розумію, частину маю заплатити я, половину — Стогній, — каже Гримчак. — Суми я ще не знаю. Але мені точно доведеться купувати новий капот.

"Щоб задовольнити свої потреби,

підуть по трупах"

Київський біоенергетик 44-річний Мирослав Олійник розповідає про особливості знаків зодіаку учасників конфлікту.

Юрій Гримчак — Скорпіон.

— Юрієві Миколайовичу раджу триматися подалі від конфліктних ситуацій. Підвищений рівень травматизму у Скорпіона триватиме до кінця цього тижня.

Костянтин Стогній — Лев.

— Скорпіон і Лев — амбітні знаки зодіаку. Щоб задовольнити свої потреби, підуть по трупах. Найагресивніші вони в осінній період. Восени Леви пригнічені, можуть впадати в депресію. Але навіть у такому стані Лев хитрий та прудкий. Такі люди рідко потрапляють у скрутне становище. Серед них найбільше підлиз і провокаторів.

Юрій Луценко — Стрілець.

— Леви та Стрільці належать до стихії Вогню. Вони завжди перебувають на ножах між собою. Стрілець намагається вполювати лева, застрелити або заколоти списом.

Тиждень тому почубився з "регіоналом"

Юрій Гримчак неодноразово брав участь у бійках у Верховній Раді. Тиждень тому на виборчій дільниці на Донеччині почубився із нардепом-"регіоналом" Олександром Касянюком.

Юрій Луценко теж учасник бійок. У січні 2008-го після засідання Ради нацбезпеки й оборони копнув столичного мера Леоніда Черновецького. А в ніч на 12 грудня торік у перерві програми "Шустер лайв" дістав по обличчю від "регіонала" Нестора Шуфрича.

Костянтин Стогній у центральному апараті МВС із 1994 року. Працював із кількома міністрами. З приходом на посаду Юрія Луценка звільнився. Після його відставки поновився. Веде на каналі ICTV "Надзвичайні новини". За освітою журналіст.

Зараз ви читаєте новину «Стогній побив народного депутата Гримчака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути