четвер, 20 серпня 2020 05:40

Спалили автомобіль програми "Схеми"

Автор: DETECTOR.MEDIA
  Автомобіль ”КІА Керато” водія програми ”Схеми” Бориса Мазура підпалили о пів на першу ночі 17 серпня біля його дому. Поліція шукає зловмисників
Автомобіль ”КІА Керато” водія програми ”Схеми” Бориса Мазура підпалили о пів на першу ночі 17 серпня біля його дому. Поліція шукає зловмисників

Уночі 17 серпня в місті Бровари невідомі спалили автомобіль програми журналістських розслідувань "Схеми: корупція в деталях" — спільного проєкту "Радіо Свобода" й телеканалу UA: Перший. Авто "КІА Керато" належить водієві знімальної групи Борису Мазуру. Це трапилося о пів на першу ночі під будинком, де він живе. Поліція відкрила кримінальне провадження.

"Сподіваюся, правоохоронні органи швидко знайдуть і притягнуть до відповідальності зловмисників. Я не допущу, щоб критика влади тягнула за собою переслідування або залякування", — відреагував зранку президент 42-річний Володимир Зеленський у фейсбуку.

"Десь рік тому Андрій Портнов (колишній заступник голови Адміністрації президента Януковича, юрист. — ГПУ) опублікував персональні дані наших водіїв — паспорти, номери авто, адреси. І погрожував редакції, — пише у фейсбуку головна редакторка програми Наталія Седлецька. — А минулої п'ятниці Портнов укотре опублікував таке: "маргинальное "Радио Свобода" — продолжаю комплекс учебно-воспитательных мер". Однак цю машину добре знають у широкому колі фігурантів наших матеріалів. Тому підпал пов'язаний із професійною журналістською діяльністю, яка комусь не подобається".

8 серпня журналіст "Схем" Михайло Ткач у стелі на кухні своєї київської квартири виявив отвір, який вів до горища. Журналіст повідомив поліцію про ознаки прослуховування.

11 серпня вночі у столиці спалили електромобіль "Тесла", що належить колишньому керівнику Офіса президента Андрію Богдану.

23 липня вночі підпалили будинок голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

— Це повернення попередньої "культури" спілкування з пресою. Прямі погрози розправою вимагають чітких відповідей — хто, навіщо, за що. Журналістам, на яких можуть скоїти напад, повинні надати охорону, — каже заступник гендиректора телеканалу ATR 48-річний Айдер Муждабаєв. — Це може розгойдувати ситуацію в країні. Президент і керівники спецслужб мають негайно розібратися з цим. За бажання нескладно з'ясувати, хто стежив за журналістами, хто міг підпалити. Бо безкарність — це прямий шлях до знищення держави.

Зараз ви читаєте новину «Спалили автомобіль програми "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути