пʼятниця, 17 березня 2017 05:50

Соратника Саакашвілі звинувачують у присвоєнні 17 мільйонів гривень

"Теймураз Нішніанідзе — "гаманець" грузинського десанту. Збирав з одеських підприємців гроші для розкішного життя голови облдержадміністрації Саакашвілі, заступника генпрокурора Сакварелідзе й Углави, першого заступника директора Національного антикорупційного бюро. Він фінансував проведення "антикорупційних форумів" Саакашвілі й оплачував поїздки "борців з корупцією" по Україні й за кордоном", — пише у "Фейсбуку" журналіст Володимир Бойко.

Колишнього генерального консула Грузії в Одесі 37-річного Теймураза Нішніанідзе звинувачують у підробці документів на придбання товарів на суму понад 100 млн грн. У результаті отримав 17 млн грн як відшкодування податку на додану вартість.

У ніч на 10 березня на трасі Одеса — Київ Нішніанідзе зупинили силовики. Намагалися вручити повідомлення про підозру. Він відмовився приймати його без адвоката. Підозру оголосили згодом у суді. Але Нішніанідзе почав вимагати перекладача на грузинську мову. Мовляв, не розуміє українську й російську. Хоча кілька років працював в Одесі.

13 березня Печерський районний суд столиці не зміг обрати запобіжний захід екс-генконсулу через його дипломатичний імунітет. Суд звернувся до посольства Грузії із запитом надати документи й дозвіл на зняття імунітету з Нішніані­дзе. Засідання знову перенесли.

"Керівники НАБУ Артем Ситник і Гізо Углава влаштували незаконне стеження за керівником слідчої групи Генеральної прокуратури Дмитром Сусом. Він розслідував провадження щодо Нішніанідзе, — продовжує Володимир Бойко.

— НАБУ подало клопотання в Апеляційний суд Києва з проханням надати дозвіл на зняття інформації з телефону Суса. Це дозволяють лише при розслідуванні тяжких чи особливо тяжких злочинів. Тому Ситник і Углава зареєстрували щодо Суса фіктивне кримінальне провадження за неіснуючим фактом хабарництва. А на гроші Нішніанідзе Углава придбав спеціальну апаратуру для стеження за співробітниками Генпроку­ратури".

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко подав клопотання про взяття на поруки Теймураза Нішніанідзе. Лещенка вважають дуже близьким до керівниц­тва НАБУ.

Нішніанідзе був генеральним консулом Грузії в Одесі 2011–2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Соратника Саакашвілі звинувачують у присвоєнні 17 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути