Ексклюзиви
вівторок, 02 серпня 2016 06:35

Шокін подарував доньці маєток під Києвом

— Якщо б Віктор Шокін досі працював генпрокурором, то після цього скандалу його звільнили б. Зараз держава могла б відібрати його будинки, за законом про спецконфіскацію. Але Верховна Рада вже рік не може проголосувати за цей законопроект, — говорить блогер 57-річний Карл Волох.

Журналісти опублікували розслідування про власність родини колишнього генпрокурора Віктора Шокіна. Він має цивільну дружину — лікарку Оксану Гриневич і доньку 3-річну Вероніку-­Анастасію Гриневич. Позаторік, перебуваючи в декреті, Оксана стала власницею чеської фірми I.B.D.P. На неї записаний котедж і земля в елітному районі Праги. Такий коштує близько 10 млн грн. Жінка також має земельні ділянки по 0,29 і 0,12 га, будинок на 300 "квадратів" у селі Пилява Вишгородського району на Київщині. 2014 року Шокін подарував Вероніці-­Анастасії власний маєток площею майже 900 "квадратів" у Забір'ї неподалік столиці.

— Якщо буде розголос і громадський тиск, то генпрокурору Юрієві Луценку доведеться йти до президента Порошенка, — продовжує Карл Волох. — Скаже: "Даруйте, в мене виходу немає. Мушу розслідувати". Йтися може про статтю "незаконне збагачення". Але складність у тому, що її майже не застосовували. Відкрили всього дві справи — щодо екс-начальника ДАІ Чернігівської області Олександра Єршова і прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Але через суд жодну з них поки що не провели.

Зараз ви читаєте новину «Шокін подарував доньці маєток під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути