середа, 27 липня 2011 06:00

"Соцпартія може злитися з Партією регіонів"

Голова Антимонопольного комітету 48-річний Василь Цушко написав заяву про відставку з посади голови Соцпартії. Хоче зосередитися на роботі в органах виконавчої влади, пояснює.

Питання переобрання голови розглянуть на з'їзді 31 липня. Кажуть, на лідерство претендують екс-нардеп Валентина Семенюк-Самсоненко, екс-міністр транспорту Микола Рудьковський та почесний голова СПУ Олександр Мороз. Рудьковський натякнув, що узгодив своє призначення з "Папою Римським". Ідеться про президента, припускають експерти. Рік тому Цушко хизувався, що отримував погодження на керівництво СПУ від глави держави.

— Цушко не бачить у СПУ перспектив і хутко умиває руки. Рудьковський як лідер — слабка ланка. З його гламурними замашками та минулим бути соціалістом смішно, — вважає політолог 47-річний Володимир Цибулько. — У партії влади ще зберігається якийсь інтерес до СПУ. Можновладцям потрібна зміна вивісок, бо після Пенсійної реформи, яка соціалізмом і не пахне, треба зміститися "вліво". "Регіонали" вже увійшли до Соцінтерну, звідки посунули соціалісти. Далі СПУ може злитися з Партією регіонів. Соціалістам удалося переконати, що у них досить розбудована партійна мережа. Єдине, що їхні осередки розбігаються швидше, ніж повідомляють Адміністрації президента про їх наявність.

Василь Цушко став головою Соцпартії торік 24 липня. Доти 19 років її очолював Олександр Мороз.

Зараз ви читаєте новину «"Соцпартія може злитися з Партією регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути