вівторок, 20 березня 2018 00:30

Знесли конструкції на Майдані

— Порошенко має добровільно написати заяву й піти. Або щонайменше публічно виступити і заявити, що він у жодному разі не братиме участі в наступних виборах. Це зрозуміють наші союзники — західні партнери, — говорить у мікрофон колишній політв'язень і екс-нардеп 80-річний Степан Хмара в неділю, 18 березня, на майдані Незалежності в столиці.

Тут зібралися майже 1500 людей. Мітинг організував "Рух нових сил" колишнього голови Одеської облдержадміністрації і екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Присутні вимагають відставки президента Петра Порошенка. Тримають у руках синьо-жовтні та червоно-чорні прапори, плакати "Порошенко — це зубожіння, злидні, еміграція", "Ми за новий закон про вибори". Вигукують: "Відставка!". За ними спостерігають майже 1,5 тис. поліцейських і нацгвардійців. Вони перекрили проїзди на вул. Прорізну й Городецького.

О 13:00 учасники акції розбирають конструкції з інсталя­цією про Крим. Використовують молотки. Завершують це протягом години. Біля монумента Незалежності встановлюють колонки.

На Майдан приходить голова Служби безпеки Василь Грицак, 51 рік:

— Я просто спостерігаю. Не потрібно розбирати те, що є комунальною власністю. Але люди мають право говорити те, що вони хочуть.

На стінах торгового центру "Глобус" поблизу стели ­Незалежності невідомі вивісили плакати "Не продавай Україну за російські гроші" із закресленими портретами президента Росії Володимира Путіна, його кума Віктора Медведчука, олігарха Сергія Курченка і Міхеіла Саакашвілі, "Долю України вирішувати українцям". Прихильники екс-президента Грузії їх зривають.

— Порошенко — барига. Але, на жаль, він не лише барига. Він ще й страшенний боягуз, — говорить колишній депутат Верховної Ради 48-річний Олесь Доній. — Боїться долі південнокорейських президентів. Двоє з яких сидять за корупцію. Порошенко за будь-якої нової влади може опинитися в тюрмі.

Люди вигукують: "Крим — Україна!".

На акцію прийшла позафракційний нардеп Надія Савченко. Вона не виступала.

Мітинг триває 2,5 год. Потім майже 200 активістів рушають автопробігом у селище Козин поблизу Києва до маєтку Петра Порошенка — вимагати його відставки. Президент у цей час відвідує Кувейт і Катар.

Зараз ви читаєте новину «Знесли конструкції на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути