Ексклюзиви
четвер, 20 травня 2021 07:41

Служба безпеки не готувалася до переслідування Медведчука

"Я это все делаю по просьбе Путина и Порошенко, но к Порошенко и официальным действиям отношения не имею", — говорить голос, схожий на нардепа від "Опозиційної платформи — За життя", кума російського президента Путіна 66‑річного Віктора ­Медведчука.

Запис оприлюднили журналісти "Бігус. інфо" 17 травня. Це телефонна розмова Віктора Медведчука з одним із ватажків ЛНР Олексієм Карякіним. Містить інформацію про зв'язки Медведчука з колишнім президентом Петром Порошенком, бойовиками й російськими чиновниками. Кажуть, ці файли Служба безпеки мала з 2014‑го.

Медведчук із 13 травня перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Його підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в окупованому Росією Криму. Таку ж підозру оголосили однопартійцеві Медведчука 49‑річному Тарасові Козаку. Він виїхав у Росію.

— Підозра Медведчуку недостатньо обґрунтована. Її готували поспіхом, — говорить колишній народний депутат, юрист 42‑річний Ігор Луценко. — Ні в Службі безпеки, ні в прокуратурі не знайшлося фахівців у галузі права. Бо це ­виглядає, як робота без підготовки. В СБУ ніколи всерйоз не думали про переслідування таких людей, як Медведчук. Якби у слідства були козирі, їх уже виклали б.

Медведчук ­залишився, бо цього хотіла Росія. Гратиме роль переслідуваного, влаштовуватиме шоу. Це виглядатиме, ніби він проявляє мужність, коли ходить у суди.

Зеленського діяльність "п'ятої колони" Кремля спершу не турбувала. Потім ОПЗЖ почала відбирати його виборців. Можливо, надійшов сигнал із Сполучених Штатів. Тоді українська влада запровадила санкції, закрили телеканали, злили записи журналістам.

Зараз ви читаєте новину «Служба безпеки не готувалася до переслідування Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути