Ексклюзиви
вівторок, 22 червня 2010 03:48

"Скорочення виборчої кампанії посилює адмінресурс"

Партія регіонів планує скоротити виборчу кампанію з 90 до 50 днів. Про це йдеться в новому законопроекті про вибори до місцевих рад. Його планують внести до Верховної Ради наступного тижня.

— Блок Литвина підтримує скорочення терміну виборчої кампанії, але законопроекту поки не бачили, — каже "литвинівець" 52-річний Сергій Гриневецький. — Точно відомо, що сільські та селищні ради обиратимуться за мажоритарною системою. А районні, міські та обласні — на 50 відсотків мажоритарною, а на 50 відсотків за партійними списками.

Комуністи вважають цей законопроект новаторським і голосуватимуть за відповідні зміни.

— Скорочення терміну кампанії наблизить нас до Європи, — вважає комуніст Олександр Голуб, 42 роки. — Також автори законопроекту хочуть запровадити грошову заставу для тих, хто балотуватиметься в областях, містах та районах. Суми різні. Якщо брати рівень облради, то 6 тисяч гривень. Партія в місті — 13 тисяч. Гроші не повертатимуть тим, хто не пройшов.

— Скорочення виборчої кампанії посилює адміністративний ресурс. Він діє сильно та ефективно короткий час, — каже директор соціологічної служби "Український барометр" 56-річний Віктор Небоженко. — За 50 днів громадськість не встигне розкачатися, а газети проінформувати про всіх претендентів. Під час виборчої кампанії завжди критикують владу. Янукович це розуміє та не хоче цього.

Зараз ви читаєте новину «"Скорочення виборчої кампанії посилює адмінресурс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути