пʼятниця, 19 березня 2010 07:40

Син Ганни Герман працюватиме заступником Шуфрича

Цього тижня президент й уряд зробили понад сотню звільнень і призначень посадовців ключових державних органів. Переважно їх посіли члени Партії регіонів або особи наближені до цієї політичної сили.

Головою Ради міністрів Криму став нардеп-"регіонал" Василь Джарти, який курирував цей регіон під час виборів. Його називають наближеним до "регіонала", мільярдера Ріната Ахметова. Розповідають, саме за допомогою Джарти  Вікторові Януковичу дісталася резиденція "Межигір"я" зі 140 га землі.

Спікером кримського парламенту обрали керівника кримської організації "Регіонів" Володимира Константинова. Йому належить будівельна компанія "Консоль".

Микола Коровіцин, син заступника голови Адміністрації президента Ганни Герман, став заступником міністра з надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича. Коровіцин буде опікуватися чотирма містами, де відбуватиметься Євро-2012. До цього Микола Коровіцин помагав матері в депутатській роботі.

— Якщо він зробить щось не так — він повинен відійти. Але не тільки він, а і я, — ручається за сина Ганна Герман, 50 років. — І хоча я нікого за нього не просила, все-таки несу відповідальність за кроки людини (сина. — "ГПУ"). З іншого боку, перекривати молодий людині шлях тільки тому, що його мама при владі, я теж не можу.

Ще одним заступником Шуфрича призначили Андрія Бондаренка. Він — чоловік депутата-"регіоналки" Олени Бондаренко. Раніше вона була прес-секретарем соратника Ахметова "регіонала" Бориса Колеснікова.

Першим заступником міністра внутрішніх справ став Сергій Попков. За президентства Кучми він командував Внутрішніми військами. Під час помаранчевої революції наказав привести їх у повну бойову готовність.

На ключові посади в ДАІ "регіонали" призначили вихідців із Донеччини. Начальником департаменту ДАІ став полковник Валерій Лозовий, головним даїшником Києва — Анатолій Курінний, який раніше обіймав посаду заступника начальника ДАІ на Донеччині.

У Партії регіонів процвітає кумівство

Кабмін призначив директором державного підприємства "Енергоринок" Сергія Бедіна. Раніше працював на посаді заступника голови правління — директора з економіки та фінансів компанії "Дніпроенерго", яку контролює Ахметов.

"Нафтогаз" очолив Євген Бакулін. Він тісно пов"язаний з теперішнім головою Мінпаливенерго Юрієм Бойком та першим віце-прем"єром Андрієм Клюєвим.

Президентом Національної телерадіокомпанії Кабмін призначив Єгора Бенкендорфа — продюсера телеканалу "Інтер". Видавець журналу "Папараці", ліванець за походженням Валід Арфуш став віце-президентом НТКУ.

— У Партії регіонів процвітає кумівство, — каже політолог 33-річний Михайло Басараб. — В уряді — багато людей, яких пов"язують із кучмівським застоєм — Семиноженко, Слаута, Табачник. Вони підкреслили тезу, що це повернення старої команди до влади. В подальшому Янукович може спробувати повернути авторитарні методи управління.

Зараз ви читаєте новину «Син Ганни Герман працюватиме заступником Шуфрича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути