Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2011 08:10

Серед пільговиків шукатимуть "липових" афганців і чорнобильців

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Нардеп від Партії регіонів Віктор Янукович (ліворуч) слухає музику на своєму мобільному. У цей час у сесійній залі із трибуни виступають представники фракцій. 21 вересня
Нардеп від Партії регіонів Віктор Янукович (ліворуч) слухає музику на своєму мобільному. У цей час у сесійній залі із трибуни виступають представники фракцій. 21 вересня

Після спроби штурму Верховної Ради воїнами-афганцями та чорнобильцями у вівторок підхід до парламенту та прилеглого Маріїнського парку перекрили парканом. Зробили це в ніч проти середи.

— Влада боїться власного народу, — каже перед початком засідання в середу віце-спікер, "бютівець" 46-річний Микола Томенко. — Наступне рішення буде заборонити людям виходити на вулицю, коли їдуть керівники держави.

Зранку в Міністерстві соцполітики зібралася робоча група, що має зняти суперечливі питання в урядовому законопроекті, яким Кабміну надають право визначати розмір пільг. До групи ввійшли 25 афганців та чорнобильців, нардепи й працівники міністерства. Керує нею віце-прем'єр Сергій Тігіпко. За три дні група має підготувати зміни.

— Вони (афганці та чорнобильці. — "ГПУ") хотіли скасувати другу статтю закону — про гарантії держави виконувати рішення суду, — розповідає член цієї групи "регіонал" Ярослав Сухий, 60 років. — Розібралися, виявляється, не треба її скасовувати. Найбільше людей обурювало, що вони мають на руках судове рішення про нарахування пропущених пільг, але грошей їм не повертають. Ми їх запевнили, що в країні виконують усі ухвали судів і що виплати не скоротять. Але вони погодилися, що потрібно провести ревізію чорнобильців та афганців. Бо їх із кожним роком їх стає все більше — це якісь "липові".

— Сухий не дуже правильно поступає, коли розповідає про наші вимоги, — говорить керівник громадської організації афганців "Ніхто, крім нас" 48-річний Борис Новожилов, який був одним з організаторів вівторкового мітингу. — Ми шукаємо компроміс. Якщо не знайдемо, люди знову вийдуть на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Серед пільговиків шукатимуть "липових" афганців і чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути