вівторок, 21 серпня 2018 00:55

Сенцов утратив надію на звільнення

Український політв'язень 42-річний Олег Сенцов не приймає їжі ­100-й день. Голодує в колонії "Белый медведь" у місті Лабитнангі Тюменської області Росії.

— Олег написав мені — більше не повинні говорити йому, що свобода наближається, він не вірить, — каже двоюрідна сестра Наталія Каплан, 37 років. — Я чекаю, коли західні лідери чинитимуть тиск на Москву і знайдуть якийсь важіль для звільнення Олега й інших політичних в'язнів. Такий важіль дійсно існує, я в цьому впевнена.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали працівники Федеральної служби безпеки Росії в травні 2014 року в Криму. Звинуватили в підготовці терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд присудив Кольченку 10 років колонії, Сенцову — 20.

14 травня Олег ­оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Сенцов перебуває в тюремній лікарні. Приймає дві ложки білкової суміші на день. За час голодування пережив дві кризи. Лікарі говорять, що третя може стати смертельною — відмовлять внутрішні органи.

17 серпня німецькі активісти пікетували зустріч президента Росії ­Володимира Путіна з канцлером Німеччини Анґелою Меркель. Біля палацу Мезеберг у місті Гранзе тримали плакати з фотографіями політв'язня. Скандували "Свободу Сенцову" англійською та німецькою мовами.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов утратив надію на звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути