пʼятниця, 28 вересня 2018 00:55

Сенцов став почесним громадянином Парижа

Український політв'язень 42-річний Олег Сенцов написав листа російській правозахисниці Зої Свєтовій 25 вересня. Він вірить у позитивний результат його історії голодування.

Олег голодує 138-й день у колонії "Белый медведь" у місті Лабитнангі Тюменської області РФ. Вимагає відпустити всіх українських політв'язнів із російських в'язниць.

"Дякую людям, які продовжують підтримувати мене, а головне — всіх інших українських політв'язнів, — пише Сенцов. — Вони не здаються, і я разом із ними. Вірю в хороший результат всієї цієї історії, незважаючи ні на що. Ніщо не буває вічним, навіть погане! Не чекав, що мене на стільки вистачить, і не знаю, на скільки вистачить ще. Але не здаюся! Чого і вам усім бажаю. Привіт усім хорошим людям!"

Працівники Федеральної служби безпеки Росії у травні 2014 року затримали Олега Сенцова у Криму. Звинуватили в підготовці терактів на півострові. У серпні 2015-го засудили на 20 років колонії суворого режиму.

Український режисер 24 вересня став почесним громадянином Парижа, столиці Франції. Рішення прийняла муніципальна рада міста.

Сенцову щодня надають підтримувальну терапію та лікування, кажуть у адміністрації колонії. Олег у своїх листах про стан здоров'я не пише.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов став почесним громадянином Парижа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути