пʼятниця, 10 вересня 2010 00:51

"Ще ніколи більшість так тупо не ігнорувала меншість"

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Народні депутатки-”бютівки” Антоніна Болюра (ліворуч) та Олена Шустік спілкуються під час учорашнього засідання парламенту, коли члени їхньої фракції блокують трибуну
Народні депутатки-”бютівки” Антоніна Болюра (ліворуч) та Олена Шустік спілкуються під час учорашнього засідання парламенту, коли члени їхньої фракції блокують трибуну

"Регіонали" пригналися у Верховну Раду о другій ночі і зайняли наш пост", — каже "бютівець" 53-річний Сергій Сас перед четверговим засіданням парламенту. В цей час біля трибуни та президії юрмляться кількадесят нардепів   із БЮТу і "регіоналів".

Інші "бютівці" теж сходяться туди. На їхніх місцях — плакати "Збільшення пенсійного віку — злочин проти людей" та "Стоп комунальному та газовому свавіллю".

— Ну що, готові працювати? — всміхається до парламентаріїв спікер Володимир Литвин, 54 роки. Напередодні він не зміг продовжити засідання Ради через блокування трибуни "бютівцями".

Реєструються 423 нардепи. Хоча на око в залі в кілька разів менше людей.

— Ми не відступимо до того часу, доки в порядку денному не будуть наші питання! — кричить із трибуни в мікрофон "бютівець" Олег Ляшко, 37 років. Третій сесійний день БЮТ вимагає першочергового розгляду заборони підняття комунальних тарифів і збільшення пенсійного віку.

"Регіонали" Володимир Зубанов та Олександр Стоян штурхають "бютівців", аби не дати можливості виступити Ляшку. Ті їх відпихають. Кілька їхніх однопартійців стоячи читають газети.

Спікер виносить на розгляд питання про парламентські слухання щодо стану суспільної моралі та розбудови інформаційного суспільства. Депутати не підтримують цього.

— Ми так ні до чого доброго не допрацюємося, — говорить у кулуарах "бютівець" 50-річний Анатолій Семинога. — Ще ніколи такого не було, щоби більшість тупо ігнорувала меншість. А зараз вони роблять усе, щоб фактично змити нас із політичного поля. Але ми й далі будемо відстоювати свою позицію. Якщо треба — блокуватимемо трибуну до місцевих виборів.

— Ці забаганки-цяцянки ми не будемо виконувати, не дамо сісти собі на шию, — сміється "регіонал" Владислав Лук"янов, 46 років. — Ми готові, аби БЮТ поставив свої питання в день опозиції. Інші дні ми працюємо за інакшим порядком денним.

Засідання триває. "Регіонали" розсідаються по місцях, а "бютівці" стоять біля трибуни. За 20 хв. їх залишається п"ятеро, а потім жодного.

— Подивіться, які проекти внесені до порядку денного. Хіба це цікавить людей? Ми бачимо, що коаліція не збирається виконувати наші вимоги, тому залишаємо сесійну залу, — заявляє лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко, 54 роки.

У залі коаліція приймає зміни до закону щодо запобігання впливу світової кризи на розвиток будівництва й ухвалює закон про бурштин.

Зараз ви читаєте новину «"Ще ніколи більшість так тупо не ігнорувала меншість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути