вівторок, 05 червня 2018 06:50

Саакашвілі програв суд

Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі програв суд щодо свого видворення до Польщі. Його позов до Державної прикордонної служби не задовольнив Окружний адміністративний суд Києва 1 червня.

10 вересня торік Міхеіл Саакашвілі незаконно перетнув держкордон України в пункті пропуску "Шегині" у Львівській області без дозволу відповідних органів влади, сказано в ухвалі. Тому його законно повернули до країни, з якої прибув — до Польщі.

Саакашвілі позбавили українського громадянства в липні 2017-го, коли він був за межами України. Він в'їхав на територію України з Польщі разом із 60 особами. Деякі з них застосовували силу до прикордонників. Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону й зобов'язав заплатити штраф.

12 лютого Саакашвілі затримали в столичному ресторані. Правоохоронці звинуватили екс-президента Грузії в отриманні від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на організацію протестних акцій в Україні.

— Я звертатимусь у Європейський суд щодо позбавлення громадянства і готовий повернутися в Україну, — каже Са­акашвілі. Зараз він живе у Нідерландах. — Я готовий бути у в'язниці і судах. А вони кажуть: ні, залишайся там, де ти є.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі програв суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути