середа, 21 травня 2008 17:54

Із вересня депутати голосуватимуть за відбитками пальців

Учора головною темою кулуарних розмов у Верховній Раді були шанси "бютівця" Андрія Портнова очолити Фонд держмайна. Голова Секретаріату президента Віктор Балога публічно заявив, що парламент не підтримає його кандидатури. Зокрема, що за Портнова не проголосують депутати з "Нашої України".

— Віктор Іванович — технічний секретар президента. А я не коментую заяви таких людей, — каже депутат від блоку НУ-НС Роман Зварич, 54 роки. — Тому ця заява не може вплинути на позицію фракції. Нас найменше турбує, хто отримає який портфель. Першочерговим питанням є ухвалення програми приватизації.

53-річний "регіонал" Олександр Єфремов зазначає, що його фракція не підтримає кандидатури Портнова й не голосуватиме за звільнення з посади голови ФДМ Валентини Семенюк-Самсоненко. Комуністи, за словами 59-річної Алли Александровської, ще не визначилися.

Тим часом у сесійній залі голосують за ратифікацію угоди між Україною та Данією про реадмісію осіб. Вона передбачає процедуру повернення до однієї країни людей, що нелегально перебувають на території другої. Коаліціанти голосують "за". До трибуни біжать із десять нардепів. "Регіонал" Василь Кисельов кричить із трибуни, що 18 депутатів від коаліції відсутні. Називає прізвища — ті виявляються на місцях. Тут починають галасувати "бютівці" — мовляв, у їхнього однопартійця Валерія Сушкевича хтось із опозиції вийняв картку для голосування.

— Я вам гарантую: з 1 вересня, коли ми прийдемо на сесію, тут стоятиме зовсім інша система голосування — за відбитками пальців, — підвищує голос спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк, 33 роки. — Відповідне розпорядження я підписав.

Зараз ви читаєте новину «Із вересня депутати голосуватимуть за відбитками пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути