вівторок, 17 квітня 2018 06:25

Розенблата визнали потерпілим у "бурштиновій справі"

11 квітня Печерський райсуд Києва визнав народного депутата 48-річного Борислава Розенблата потерпілим у справі про провокацію щодо нього хабара працівниками Національного антикорупційного бюро.

Розенблата підозрюють в отриманні $280 тис. Із ним у справі фігурував нардеп Максим Поляков, 35 років. Його звинувачували в одержанні $7,5 тис. хабара. Депутати за ці гроші нібито мали внести правки в деякі закони про видобуток бурштину. Справу відкрили торік. Із нардепів зняли недоторканність. Згодом обвинувачення про вимагання хабара з Полякова зняли.

— Скандальну "бурштинову справу" закрили, бо головне вже зробила — Порошенко має відданих керованих депутатів, на яких є компромат, — говорить політолог 62-річний Олександр Кочетков.

— Розенблата налякали в'язницею і взяли клятву вірності. Тепер може далі дерибанити бюджет. Так діють щодо багатьох політиків, бізнесменів і управлінців, які здатні впливати на ситуацію на місцях. Порошенко готується до другого терміну. Йому подобаються російські принципи управління державою і вибіркове правосуддя. Бо створюють систему, в якій усі перебувають під контролем. Справедливість тут навіть не ночувала: працює винятково політична доцільність.

Зараз ви читаєте новину «Розенблата визнали потерпілим у "бурштиновій справі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути