четвер, 19 травня 2011 06:30

Роздягнені вкладники довгобудів прийшли в уряд

Два десятки дівчат у бюстгальтерах та вінках у середу вранці приходять на столичну Європейську пл. Так учасниці жіночого руху "Фемен" підтримують ошуканих вкладників житлового комплексу "Дніпровські вежі". Вісім років тому люди вклали гроші у зведення шести будинків на столичному масиві Троєщина. Квартир досі не мають.

На площі збираються близько 70 людей. Чоловіки знімають сорочки, вішають їх на сумки. Шикуються в колону. Попереду стають дівчата з "Фемен". Крокують у бік Кабміну.

— Пустите переночевать! Нас роздягла влада! — кричать.

Біля будівлі уряду 15 міліціонерів стають у ряд. Іще з десяток спостерігають осторонь.

— Дайте нам пройти, — каже президент Асоціації приватних інвесторів та власників 44-річна Тетяна Шальман. Вона в блакитній майці, що скручена під груди. На голові блакитна стрічка.

Міліціонери стоять мовчки. За кілька хвилин виходить Олександр Ільєнко, головний спеціаліст департаменту комунікації з громадськістю Кабміну.

— Організуйте нам зустріч із компетентною людиною, — просить Шальман. — Ми принесли свої пропозиції. Якщо нічого не робитимете, щосереди будемо тут.

— Зараз я повернуся, — обіцяє той і йде до будівлі.

У натовпі стоїть роздягнений пенсіонер 60-річний Олександр Порхоменко. У нього на грудях чорним маркером написано "Достали".

— Я вимушений жити у друзів, — обурюється. — Сплю на підлозі. Досі чекаю на свою квартиру. Уряд міг би добудувати наші будинки до Євро-2012, здати їх як готель. Там пожили би туристи, а потім ми заселилися б.

Мітингувальники переходять на інший бік дороги, зупиняючи машини. За ними прямують міліціонери. Учасники стають біля газону в оточенні правоохоронців.

— Мы сегодня решили раздеться не очень сильно, — каже журналістам "феменка" у чорному бюстгальтері Олександра Шевченко, 23 роки. — А то приедет "Беркут" и всех повяжет.

До людей повертається Ільєнко.

— Хто зі мною піде? — питає.

— Я, — відказує Шальман.

— А ви не могли би вдягнутися?

Шальман дістає з сумки чорну кофту та йде до Кабміну.

Тоді ж на засіданні уряду прем'єр 63-річний Микола Азаров розказує міністрам, що в Україні вдвічі зросли обсяги виконаних будівельних робіт.

Зараз ви читаєте новину «Роздягнені вкладники довгобудів прийшли в уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути