Ексклюзиви
неділя, 05 лютого 2006 18:47

Росіяни в Криму затримали українську журналістку

— Вони скрутили її і спустили вниз, — розповів журналіст "НТН" Осман Палаєв, 29 років. — Це легко — Таня важить 52 кілограми. Один скрутив руки, інший — ноги і вдвох її стягнули.

Минулої суботи троє київських журналістів проводили розслідування в Криму. Вони хотіли дізнатися, чи російські військові мають право користуватися маяками, які, за словами українського уряду, є власністю України. Виявилося, що угоди, які дозволяли росіянам перебувати на маяках, були укладені на період із 1993 по 2003 роки. Уже третій рік статус маяків повинен визначатися українським законодавством. Але російські військові не бажають віддавати українську власність, навпаки — вони збільшили кількість морських піхотинців на територіях, прилеглих до маяків.

Журналісти обійшли кілька кілометрів довкола маяка на мисі Сарич і підійшли до нього з боку моря. Помітивши їх, морські піхотинці вимагали, щоб журналісти покинули територію маяка. Але чому, пояснити не могли. Зрештою пообіцяли провести журналістів усередину. Двоє погодилися, але коли ті пройшли КПП, росіяни закрили ворота й нікуди їх не провели.

Кореспондентка інтернет-видання "Оглядач" Тетяна Чорновіл, 26 років, відмовилася виходити і спробувала сфотографувати маяк. Військові схопили її за руки й ноги і відтягли до огорожі. Там її протримали п"ять годин. Її товариші з телеканалу "НТН" викликали міліцію. Українські правоохоронці забрали журналістку з території маяка і відпустили.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни в Криму затримали українську журналістку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути