Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2018 06:26

Росіяни не дозволили відеоконференцію із Сенцовим

20 червня росіяни відмовили українській стороні у відеоконференції з політв'язнем 41-річним Олегом Сенцовим. Він 40-й день голодує в тюрмі "Белый медведь" у місті Лабитнангі Тюменської області РФ.

2015-го Сенцова засудили нібито за підготовку терактів у Криму. Дали 20 років колонії суворого режиму. 14 травня він оголосив голодування. Вимагає звільнити всіх українських політв'язнів із російських тюрем.

— Росіяни кажуть, що Сенцов набрав 2 кілограми ваги до того, як почав голодування. Я хотіла би глянути на нього. Але на відеозв'язок ніхто не погодився, — каже 57-річна Людмила Денісова, уповноважена Верховної Ради з прав людини.

Російський президент Володимир Путін був готовий звільнити українських політв'язнів. Але відмовився через протест Сенцова, припускає 42-річний Ілля Пономарьов, екс-депутат Державної думи РФ:

— Путін заблокував це рішення. Хоча йому невигідно, аби Сенцов помер або щось серйозне з ним сталося під час Кубка світу. А далі — Путіну все одно.

Американська газета "Нью-Йорк Таймс" присвятила українському режисерові публікацію на першій сторінці.

"У розпал футбольної феєрії Кубка світу останні речі, на які Володимиру Путіну хотілося б звертати увагу — це права людини, Крим і Україна. Сенцов і правда, яку він відстоює, заслуговують на повну підтримку Заходу", — йдеться у редакційній статті.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не дозволили відеоконференцію із Сенцовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути