Ексклюзиви
неділя, 12 лютого 2006 18:36

Росія не доплачує 9,5 мільярда гривень

"Україну надзвичайно влаштовує заклик президента Путіна до того, щоб наші стосунки мали міжнародні стандарти", — сказав на зустрічі з журналістами голова Секретаріату президента Олег Рибачук, 47 років. — Коли ми говоримо про ціну на газ — українська влада пішла на те, щоб між нами були ринкові стосунки.

Минулої п"ятниці Рибачук розповів, що за оренду землі в Криму Чорноморським флотом Росія платить Україні всього $97 млн. А за підрахунками Держкомзему, згідно з міжнародними стандартами, вона повинна платити $1,8 млрд. Отже, російська сторона мала би щороку платити ще 9,5 млрд грн.

— Існує ринкова формула ціни на землю і ринкова формула ціни за оренду, яка приблизно становить 10% від ціни на землю, — пояснював голова Секретаріату. — Я підтверджую, що Україна говорить про черговий крок у напрямку утвердження стосунків з Росією згідно з міжнародними стандартами.

Ціна за оренду становить 10% від ціни на землю

За словами Рибачука, уже 14 лютого на першому засіданні комісії "Ющенко-Путін" будуть розглянуті питання Чорноморського флоту. Для цього створена ціла підкомісія. Росіяни ж заявляють, що будуть і далі платити за старою ціною. Того ж дня, у п"ятницю, віце-прем"єр і міністр оборони Росії Сергій Іванов, 53 роки, зокрема сказав:

— У базовій угоді про розподіл колишнього радянського Чорноморського флоту, яка була підписана в 1992 року, чітко зафіксовано, що до 2017 року щорічна вартість оренди об"єктів Чорноморського флоту становитиме 97 із чимось там мільйонів доларів США.

Зараз ви читаєте новину «Росія не доплачує 9,5 мільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути