Ексклюзиви
неділя, 04 червня 2006 18:33

"Росія намагається поводити себе пристойно"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Ірина Хакамада вважає, що чим вищими будуть ціни на російський газ, тим краще для України
Ірина Хакамада вважає, що чим вищими будуть ціни на російський газ, тим краще для України

Колишній віце-спікер Держдуми Росії Ірина Хакамада, 51 рік, представила в Києві свою нову книжку "Sex у великій політиці". Однак у ній немає розповідей про те, хто з ким спить. Опозиціонер зі стажем, Хакамада розповіла про неписані правила гри для політиків, незалежно від їхньої статі.

У київській кав"ярні "Бабуїн" Хакамаду чекала переповнена зала шанувальників. Вона трохи запізнилася. У сіро-коричневому лляному костюмі швидко підійшла до столу. Смаглява, струнка й усміхнена — здається значно молодшою за свій вік.

— Ідучи з політики, я хочу допомогти людям розібратися, що ж саме відбувається в Кремлі, Білому домі й парламенті. На рівні тих звичаїв, які там існують, — розпочала авторка.

Одного разу, розповідає Хакамада в книжці, вона переконала Володимира Путіна не продовжувати навчання в школі до 12 років. Цьому допомогло лише те, що вона зігнула коліна і їхні з президентом обличчя опинилися на одному рівні. Адже Путін — невисокий на зріст, а Хакамада на підборах — вище за 180 сантиметрів.

Запитали про Юлію Тимошенко.

— Як жінка в політиці вона діє абсолютно ефективно. Кладе всіх на лопатки, для того щоб отримати те, що хоче. І вириває це, спираючись на людей. У неї все ще є для цього ресурс, — повільно сказала Хакамада і обережно додала: — А як професійний політик, який несе відповідальність за всю країну... От тут серйозне питання.

Путін — невисокий на зріст, а Хакамада на підборах — вище за 180 сантиметрів

Згадали про надшвидкі темпи підвищення Росією ціни на газ.

— Як не дивно, для України це велике благо, — оголосила Хакамада.

Пояснила: чим жорсткіші умови, тим ефективніша економіка. Навела приклад Японії, Китаю, європейських країн. Їм не вистачає власних природних ресурсів. Тому вони навчилися більш ефективно управляти своїми країнами. І досягли успіху. Росія ж має великі природні багатства. А влада використовує їх неефективно.

— Чим вищими будуть ціни на газ з боку Росії, тим швидше Україна створить свою ефективну незалежну економіку, — підсумувала Хакамада.

Запитали про ініціативу російського парламенту щодо повернення Криму до складу Росії.

— Коли "Єдина Росія" (партія, яку підтримує Путін. — "ГПУ") і партія Жириновського подають такі запити, вони не думають про величезну кількість росіян, які живуть у Криму й бізнесменів, які вклали туди гроші. Їм наплювати! Для них головне зіграти на псевдопатріотизмі. Показати зуби: "Ви там, Україна, не рипайтеся. Ми вам тут зараз покажемо!". А насправді будуть страждати звичайні люди, — випалила у відповідь.

Запропонувала українцям не зважати на ці передвиборні ходи російських політиків.

— Благородніше, вище і спокійніше, — назвала свій рецепт Хакамада. Вона сама так реагує, коли про неї, наприклад, пишуть у жовтій пресі. — Це піна, яка зійде сама. А якщо ви будете кричати про це зранку до вечора. Їм тільки цього й треба.

У подальших стосунках між Україною та Росією, на її думку, більше залежить від РФ.

— Я знаю лише, що Україну поставлять у більш жорсткі конкурентні умови. Але Росія не настільки агресивна, як вам здається. Вона — член великої вісімки і намагається поводити себе пристойно. Американці теж уміють давити, коли їм щось не подобається, — спробувала виправдати свою країну Хакамада.

Сказала, що російська влада зробила неправильний вибір на виборах українського президента. І досі не може цього пробачити.

Зараз ви читаєте новину «"Росія намагається поводити себе пристойно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути