Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 17:01

"Регіони" збирають голоси за недовіру уряду

Сьогодні депутати планують заслухати звіт президента й уряду. Заради цього прем"єр Юлія Тимошенко навіть відклала свій візит до Німеччини. Партія регіонів погрожує після звіту відставити Кабмін.

Учора у Верховній Раді було мало нардепів. Сесійна зала напівпорожня. Депутати приймають за основу законопроект про реформування житлово-комунального господарства на наступні чотири роки. Потім ухвалюють закон про відповідальність за незаконний посів і вирощування снодійного маку й конопель.

— Це затишшя перед бурею, — усміхається в кулуарах нардеп-"регіонал" Ярослав Сухий, 57 років.

Він серед інших обговорює шанси відставити уряд Тимошенко. У Партії регіонів сподіваються на підтримку комуністів і "розумної частини депутатського корпусу". Так "Регіони" називають частину розколотого блоку "Наша Україна — Народна самооборона".

— Голосів за відставку не вистачає, — визнає комуніст Леонід Грач, 61 рік. — Навіть у нас ще немає остаточного рішення. Але на засіданні ми вирішимо, чи гробимо партію до кінця, не проголосувавши за відставку Тимошенко, чи переступаємо через всякі обіцянки і голосуємо "за".

Грач заперечує інформацію про те, що Компартія отримає місце першого віце-спікера в обмін на вірність Тимошенко при голосуванні за недовіру Кабміну.

— Пропозицій щодо цього не було. І ще треба, щоб місце було вільне, — зазначає він.

Нині посаду першого віце-спікера обіймає "регіонал" Олександр Лавринович.

За словами нардепа від НУ-НС, лідера групи "За Україну" В"ячеслава Кириленка, його соратники визначатимуться щодо голосування перед самим засіданням. Депутати з "Єдиного центру" взагалі ніяк не коментують своєї участі в голосуванні.

— У Партії регіонів, як зазвичай, нічого не вийде, — каже "бютівець" Андрій Павловський, 43 роки.

Тим часом на вулиці біля парламенту проходить акція "Дістали". Автомобілі їздять повз будівлю Ради і голосно сигналять. Так висловлюють своє невдоволення економічною ситуацією в країні. Депутати на це не зважають. Повільно, жартуючи, спускаються в парламентську їдальню.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" збирають голоси за недовіру уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути