Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2009 18:14

"Регіони" заблокували Верховну Раду

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко учора попросила Партію регіонів мати чоловічу і політичну мудрість
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко учора попросила Партію регіонів мати чоловічу і політичну мудрість

Нову сесію Верховної Ради депутати вчора почали з чотиригодинної перерви. Ще перед початком засідання "регіонали" заблокували парламентську трибуну. Вимагали спільного звіту уряду та президента у четвер. Бо прем"єр-міністр оголосила, що сама готова звітувати у вівторок.

— Ми будемо блокувати трибуну, доки вони не прийдуть у парламент, — говорить у кулуарах депутатка від Партії регіонів Ганна Герман, 49 років. — Ми не почнемо роботу сесії з другорядних, дрібних лобістських питань. Головне — звіт влади.

Біля трибуни та президії скупчується понад 20 "регіоналів". Тим часом до Верховної Ради приїздить 48-річна прем"єрка Юлія Тимошенко. Сідає в урядовій ложі разом з іншими міністрами.

Спікер Володимир Литвин, 52 роки, закриває попередню сесію і відкриває наступну. Депутати від Партії регіонів продовжують стояти біля трибуни.

— Дострокового припинення повноважень парламенту не буде! — наголошує Литвин. — Верховна Рада буде працювати, незважаючи на протидію штатних провокаторів.

— Ура! — викрикує з місця Тимошенко і плескає в долоні. Її підтримують однопартійці у залі.

Прем"єри України та Росії сидять на газовій трубі

Виступ Литвин читає із блокнота. Перший віце-прем"єр Олександр Турчинов підсуває главі Кабміну гумористичний журнал "Параска". На його обкладинці — пародійний малюнок на Тимошенко та її російського колегу Володимира Путіна. Наче вони сидять на газовій трубі. Прем"єрка гортає журнал. Насуплюється.

— Запрошую до себе керівників фракцій, щоб прийняти рішення, яке нас заспокоїть. Визначимось, як працювати далі, — каже Литвин.

У коридор до журналістів виходить Юлія Тимошенко.

— У четвер я перебуватиму у закордонному відрядженні, яке скасувати не можу. Саме тому йде така незрозуміла і нечесна гра з боку Партії регіонів, — каже вона. — Якщо вже ініціювали відставку уряду, то майте елементарну чоловічу і політичну мудрість послухати, а не памперси вдягати на такі слухання.

Додає, що навіть після голосування за відставку Кабміну уряд працюватиме як виконувач обов"язків доти, доки не буде створено нової коаліції. Швидко йде геть.

За нею до журналістів поспішає лідер "Регіонів" Віктор Янукович, 58 років.

— Я їм рекомендував це завжди і постійно, — сміється він у відповідь на згадку про памперси. — Але треба віддати Тимошенко належне — вона прекрасний артист, уміє себе тримати. Поки ми не досягнемо мети — будемо блокувати. Потім почнемо запрошувати наших виборців сюди, під парламент.

У БЮТі кажуть, що відставки уряду не буде, бо Тимошенко домовилася про підтримку з комуністами. У КПУ ж запевняють, що рішення поки не приймали.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" заблокували Верховну Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути