пʼятниця, 21 березня 2008 18:51

"Регіонали" заблокували Раду

"Регіонали" заблокували Раду

На вечірньому засіданні у четвер Верховна Рада ліквідувала Тендерну палату. За це проголосували 440 народних депутатів. Кабінет Міністрів протягом двох тижнів зобов"язаний підготувати новий законопроект, який регулюватиме механізм державних закупівель.

— Сьогодні парламент зробив історичну місію — звільнив державу від законодавчої корупції. Думаю, що ми повинні самі собі поаплодувати, — каже голова Верховної Ради 33-річний Арсеній Яценюк.

Засідання ще триває, але депутати починають розходитися. У кулуарах лідер фракції БЮТу Іван Кириленко, 51 рік, каже:

— Те, що розбурхувало країну чотири роки, на сьогоднішній день відмінено, і повернення не буде. Проект закону підготували Арсеній Яценюк та Юлія Тимошенко.


Наступного дня на початку засідання опозиційні фракції просять перерву на півгодини. До журналістів виходить лідер "Регіонів" 57-річний Віктор Янукович.

До нього підбігає колишній прес-секретар, депутатка Ганна Герман, 48 років. Тихо каже, що йому першим поставить запитання журналіст із газети "Сегодня" ("Сегодня" належить "регіоналові" Рінату Ахметову. — "ГПУ").

Янукович підходить до трибуни, а його нинішній прес-секретар Денис Іванеско оголошує, що лідер "регіоналів" хоче зробити заяву.

— Партія регіонів зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про відкликання українського миротворчого контингенту з Косова і вимагатиме поставити його зараз на голосування, — каже Янукович. — Це війна не наша. Ми не будемо підтанцьовувати тим світовим політичним силам, які сьогодні роздмухують військові конфлікти в світі.

Денисе, чого ти займаєшся хернею?

Додає, що його фракція закликатиме представників коаліції та опозиції підтримати постанову. Розвертається й іде до зали. До Іванеска підбігає Герман.

— Денисе, чого ти займаєшся хернею? — притишено гукає. — Саша з "Сегодня" мав задати запитання! А ти сказав, що заява лідера "Регіонів". Яка заява? Що ти сказав?

У кулуарах "нашоукраїнець" Анатолій Гриценко, 49 років, пояснює, що рішення про виведення наших миротворців може бути прийняте лише на засіданні Ради нацбезпеки і оборони. І після відповідного указу президента.

— Так що депутати передчасно створюють галас у Раді, — говорить Гриценко. — Я постанову "регіоналів" підтримувати не буду.

БЮТ і НУ-НС теж просять перерву. Після неї "регіонали" Сергій Тулуб та Василь Джарти стають біля трибуни. Їхній однопартієць Олексій Журавко сідає в президії біля голови Ради.

— Колеги, може, ми сядемо і будемо продовжувати засідання? — звертається Яценюк до депутатів.

До трибуни підходять ще з десяток "регіоналів".

— Ні! Нам тут добре, — вигукує хтось.

— Загибель людини — це трагедія не тільки родини, а й держави, і я вас закликаю не топтатися на кістках героя, — звертається Яценюк до "регіоналів".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" заблокували Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути