вівторок, 21 травня 2013 00:30

"Регіонали" діють за схемою "розділяй та владарюй"

Партія регіонів 18 травня провела у столиці марш "В Європу — без фашистів". Ним завершили чотириденну всеукраїнську акцію. "Регіони" організували дев'ять "антифашистських" мітингів у різних областях. Звинувачували опозицію у пропаганді неонацизму та поділі людей за національною ознакою.

— "Регіонали" намагаються ототожнити опозиціонерів із німецькими нацистами, щоб перетворити їх в очах людей на тварин, з якими не можна вести діалогу, — говорить політтехнолог 35-річний Юрій Романенко. — Найлегший спосіб вивести опонента з гри — навісити на нього ярлик, що має у суспільстві яскраво виражений негативний сенс.

У діях Партії регіонів починає проступати стратегічний малюнок того, що нас чекає протягом найближчих півтора року. Основний вектор протистояння буде такий: світла сила — Партія регіонів, темна — фашистська. Перш за все, це — Тягнибок. Саме на нього навішують фашистські ярлики. "Регіонали" стверджують: "Свобода" — зокрема, і опозиція — загалом намагаються зруйнувати світлий будиночок покращення.

До чого може призвести гра "свої-чужі", "ми і фашисти"?

— Гра у протилежності може спричинити руйнування держави. Адже її здатність стійко стояти постійно підточується. Зокрема економічними проблемами. Держава — на межі. Гра у "фашистів-антифашистів" може спровокувати серйозні конфлікти. Дуже скоро жителі Східної і Західної України, прихильники різних політичних сил відмовляться слухати одне одного. Просто скажуть: "Ти — фашист". Від цього один крок до того, щоб спробувати подавити людину чи політичну силу, або узагалі знищити фізично.

Чи спрацювала тема "фашизму" на мітингу?

— Якщо буде продовжуватися, то почне працювати. Брехня, повторена тисячу разів, стає істиною.

2004 року політтехнологи Януковича нагнітали ситуацію тим, що, мовляв, "помаранчеві" поділять українців на три сорти. Нині людей накручують "фашизмом". Чим пояснити настрій донецьких на розкол суспільства?

— Це — форма маніпуляції, яка вигідна політикам і дозволяє структурувати народ у стада й гнати в необхідному напрямку. Класична схема: розділяй та владарюй. Так триватиме до того часу, поки не висунеться або нова політична сила чи кілька, які будуватимуть свою платформу на раціональних цілях і на основі об'єднання.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" діють за схемою "розділяй та владарюй"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути