Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2010 07:54

"Регіонали" вітають один одного з перемогою Януковича

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Народний депутат-”нунсівець” Володимир Стретович (ліворуч сидить спиною) під час учорашнього засідання Ради позичає 500 гривень колезі по фракції Володимирові Марущенку. Той нібито всі гроші витратив на подарунок тещі й ремонт машини
Народний депутат-”нунсівець” Володимир Стретович (ліворуч сидить спиною) під час учорашнього засідання Ради позичає 500 гривень колезі по фракції Володимирові Марущенку. Той нібито всі гроші витратив на подарунок тещі й ремонт машини

"Поздравляю вас", — говорить міліціонер депутату-"регіоналу" 58-річному Вікторові Слауті надворі біля Верховної Ради у вівторок і віддає честь. Той усміхається і теж прикладає руку до кашкета.

— Спасибо. Мы давно этого добивались, — тисне міліціонерові руку. Швидко вбігає до парламенту.

У сесійній залі відповідно до зареєстрованих карток 402 нардепи. Хоча насправді — удвічі менше. Переважно, порожні місця "регіоналів".

— Напевно, п"ють, — усміхається в кулуарах "бютівець" Володимир Бондаренко, 57 років. — Але ми теж ще не сумуємо.

Парламентарії вносять зміни до закону "Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні". Пільги надаватимуть тим, хто народився від матерів, які на той час були ув"язненими або примусово перебували в лікувальних закладах. Також тим, хто до 18 років був із батьками у місцях позбавлення волі або залишився без батьківської опіки. Такі люди матимуть право на першочергове отримання житла, путівки в санаторії, безплатний проїзд у всіх видах громадського транспорту, зменшення вдвічі сплати комунальних послуг.

Доки депутати голосують, "нунсівець" Володимир Стретович виймає з гаманця дві купюри по 500 грн. Дає колезі Володимирові Марущенку. Потім пояснює, що той витратив усі гроші на подарунок тещі та ремонт розбитого авто, а зарплату в Раді затримують. От і позичає.

"Регіонали" ходять залою, передають один одному роздруківки з результатами голосувань по областях під час виборів президента. У кулуарах вітають один одного з перемогою Віктора Януковича.

— Тимошенко уходит навсегда, — задоволено каже 51-річний Вадим Колесніченко. — Она знает, что президентом уже не станет. И скоро ей придется распрощаться с Кабмином. Если сама добровольно не уйдет, мы ей поможем.

— Ще зарано говорити хто переміг, а хто програв, — зазначає "бютівець" Дмитро Ветвицький, 41 рік. — Переможцем Януковича можна буде назвати тоді, коли систематично працюватиме Рада, коли приймуть бюджет на цей рік, коли буде визначено, яка буде коаліція і коли стабільно працюватиме виконавча вертикаль.

Тимошенко уходит навсегда. И скоро ей придется распрощаться с Кабмином

"Бютівці" підбадьорюють один одного жартами, в яких обігрується нібито кримінальне минуле або неосвіченість Януковича:

— Он уже роблять ксерокопію Пересопницького Євангеліє (книга ХVІ ст., на якій складає присягу президент України. — "ГПУ"), аби Янукович не стирив, — сміється один із них.

— Я чув, що в Москві Путін замовив копію шапки Мономаха, щоб Янукович не вкрав, — каже інший. — Подаруємо йому "Каштанку" Чехова, аби знав "поетом" якої страни є.

Нардеп від "Регіонів" 66-річний Олександр Стоян говорить, що його фракція веде переговори про різні формати коаліції. Мовляв, дострокових виборів "регіонали" не хочуть, а свою коаліцію мати треба. Найкращий варіант — Партія регіонів, Блок Литвина і частина блоку "Наша Україна — Народна самооборона".

— Комуністи формально в такій коаліції не можуть бути, бо ідеологічно не зможуть співпрацювати з "нунсівцями". Але ситуативно вони нам допомагатимуть, — каже Стоян й хапається за серце. — Ой, тисне. Напевно, через переживання на виборах. А ще Юлька погрожує судами. Хоча їй нічого не світить. Міжнародні інституції змусять її визнати результати.

Повз проходить "нунсівець" Володимир Стретович, 51 рік:

— Олександре, в Єгипет не їдете? — запитує у Стояна.

— А ви хочете? Скоро поїдете разом із Юлькою відпочивати.

— Та я не про те.

— А я про те. Скажи їй, хай поставить візу в паспорті, бо не пустять її.

Стретович махає рукою і йде.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" вітають один одного з перемогою Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути