середа, 17 березня 2010 08:21

"Регіонали" конфліктують через кримську землю

Заяви про відставку написали спікер Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко, його заступник Григорій Іоффе і голова Ради Міністрів півострова Віктор Плакіда.

— Це сигнал, що від системної зміни влади у країні урядники кримської автономії хочуть отримати ще більше повноважень і користі для бізнес-груп підтримки, — вважає директор соціологічної служби Центру Разумкова 36-річний Андрій Биченко. — Насправді люди, які посідають керівні посади в автономії, мають підтримку різних бізнес-середовищ у Партії регіонів. Доки при владі були Ющенко і Тимошенко, ці групи боролися проти них спільним фронтом. Зараз борються між собою. Ціна такої конкуренції — фінансові потоки в автономії і дорога земля. Проте виключаю, що і спікер Верховної Ради Анатолій Гриценко, і глава Ради міністрів Віктор Плакіда все ж залишаться на посадах, бо саме вони більше наближені до нового президента.

Питання про відставку спікера і глави уряду Верховна Рада Криму слухатиме в середу. На місця Анатолія Гриценка і Віктора Плакіди "регіонали" висувають свого лідера фракції Володимира Константінова і Василя Джарти — нардепа від "Регіонів". Наступного дня Крим із робочою поїздкою відвідає президент.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" конфліктують через кримську землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути